Duikteam Almere stuit op oude kist uit 18e eeuw

Dit bericht is geplaatst op 28 november 2016
Duikteam Almere stuit op oude kist uit 18e eeuw

28-11-2016. Bij het in kaart brengen van de Reigerplas voor Duikersgids 13 is Duikteam Almere op een kist gestuit, die mogelijk stamt uit de achttiende eeuw. De kist is gemaakt van hout en metaal en is afgesloten met een zwaar ijzeren slot. Na het terugkijken van de beelden lijkt op het slot het jaartal 1726 te staan. Duikteam Almere wil de vondst op korte termijn bergen met behulp van hefballonen. Bekijk de film:

Veel meer is er over de kist niet bekend. Arjan Tijhof, die het initiatief voor de Duikersgids leidt, vertelt wat hij gezien heeft. Bij een eerste verkenningsduik troffen we geen objecten aan, maar bij de tweede duik lag daar ineens die  kist. De kist ziet er heel oud uit en is afgesloten met een groot, dik metalen slot. Hij is ook loodzwaar, we konden hem niet verplaatsen. We willen hem graag zelf bergen dus de exacte locatie houden we nog even geheim." Meer nieuws volgt. De Reigerplas staat in de nieuwe Duikersgids, die in februari 2017 uitkomt. Abonneer je nu!

Alle duikstekken in de Duikersgids

De Duikersgids publiceert gratis alle duikstekken in Nederland in boekvorm en digitaal. De gids verschijnt een keer per jaar met updates van alle toplocaties en een twintigtal nieuw ontdekte stekken. Hierdoor beschik je altijd over de laatste gegevens over objecten en faciliteiten. Daarnaast is de Duikersgids een seizoensadvies om elk jaar ook in nieuwe stekken te duiken waar je dit soort verrassende vondsten en ontdekkingen kunt doen.

Note van de redactie: Het in kaart brengen van duikstekken door duikteams gebeurt op eigen initiatief en op eigen verantwoordelijkheid.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht