Duiker redt 114 mensenlevens in India

Dit bericht is geplaatst op 12 november 2020
Duiker redt 114 mensenlevens in India

Het werk van Shiva komt wel met een prijs.

Een freediver uit de Zuid-Indiase stad, Hyderabad, heeft 114 mensen van de verdrinkingsdood gered. Dit meldt BBC News. De man helpt de politie, die in India ondergefinancierd en slecht opgeleid is, al jarenlang bij het bergen en redden van drenkelingen. "Ik ben de tel kwijt hoeveel lichamen ik heb geborgen, maar ik heb 114 levens gered," vertelt hij de BBC.

Drenkelingen bergen en redden

De man, die Shiva heet, woont vlakbij het kunstmatige meer, Hussain Sagar, in het hart van de stad. Het meer is een toeristische attractie maar ook een bekende zelfmoord-locatie. Bij gebrek aan geld en duikers maakt de politie van particulieren gebruik om de lichamen van de slachtoffers te bergen. Shiva, die nu dertig jaar is, doet dat al vanaf zijn tiende. Hij leerde zichzelf zwemmen en freediven. Aanvankelijk weigerde de politie zijn hulp omdat hij te jong was. Maar Shiva, die ook slachtoffers redt, wist ze te overtuigen. Sommige mensen redt hij door ze tijdig achterna te duiken, anderen weet hij te stoppen nog voordat ze het water in springen. 

Lokale beroemdheid

Plaatselijke berichtgeving en een paar kleine filmrollen hebben Shiva tot een lokale beroemdheid gemaakt. De politie betaalt hem een gage per lichaam en soms krijgt hij geld van de drenkelingen als teken van dankbaarheid. Toch gaat het hem niet om geld of roem. "Het is de voldoening waar ik het voor doe," zegt hij. Onlangs sprong hij een man achterna die zijn vriend wilde redden. De vriend overleed, maar de man wist hij levend aan de kant te krijgen. Het werk van Shiva komt helaas wel met een prijs. Het water van de Hussain Sagar is zwaar vervuild en hij duikt zonder professionele uitrusting.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht