Corona virus. Waar kun je duiken en waar niet?

Dit bericht is geplaatst op 13 maart 2020
Corona virus. Waar kun je duiken en waar niet?

Openbare duikplaatsen gewoon open. Minder opties in België.

Kan er ondanks Corona gedoken worden? Natuurlijk, al zijn er beperkingen. Vrijwel alle Belgische duikplaatsen zijn gesloten. In Nederland kun je wel duiken. Alle openbare zoet- en zoutwater stekken zijn gewoon toegankelijk. Houd je wel aan de landelijk geldende richtlijnen met betrekking tot hygiëne en sociale omgang. Sommige duikplaatsen, waar toegangsregels gelden of een beheerder actief is, zijn gesloten. Bel bij twijfel voordat je gaat duiken.

Duiken met je buddy

Heb je dit weekend duikplannen? Die kunnen gewoon doorgaan. Het wordt zondag lekker duikweer en in Nederland kun je gewoon duiken. Ga echter niet met een grote groep op pad en neem de bekende veiligheidsregels in acht. Geen handen schudden dus, niet zoenen en handen goed wassen. Let wel op waar je gaat duiken. Duikstekken waar toegangsregels gelden of een beheerder actief is, kunnen gesloten zijn. Dit kan per locatie verschillen. Neem contact op met de organisatie ter plaatse als je twijfelt of kijk op hun website. Zo zijn Duikcentrum De Kabbelaar en Diveworld Enschede bijvoorbeeld gewoon open omdat ze nooit toegang bieden aan meer dan honderd mensen. Heb je vragen die specifiek betrekking hebben op Corona en de duiksport? Divers Alert Network (DAN) geeft gerichte adviezen, onder meer over het desinfecteren van duikmaterialen. 

Gesloten duikplaatsen België

In België zijn de mogelijkheden om te duiken beperkter. De regels in verband met de Corona uitbraak zijn in België strenger dan in Nederland. Voor zover bekend zijn alle carrières gesloten en ook in de Put van Ekeren mag niet gedoken worden. La Gombe is dicht tot 3 april 2020. Alle activiteiten op locatie zijn opgeschort en alle boekingen en cursussen zijn geannuleerd. Ook TODI is tot en met 3 april gesloten. Hetzelfde geldt voor Dongelberg, De Gavers, Carrière les Trois Fontaines, Zilvermeer, de Nekker, La Roche Fontaine, Barrage Lac de l’eau d’Heure, NEMO33 en Villers-Deux-Églises (Traignaux). In het weekend zijn ook alle duikwinkels in België gesloten. Verder zijn tal van events, bijeenkomsten en trainingen afgelast. Zo gaat een oefendag van de KNMR op 28 maart niet door. Ook de Landelijke ANEMOON-dag op zaterdag 21 maart 2020 is afgelast. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht