Identiteit verongelukte duiker Nieuwe Kerkweg vastgesteld

Dit bericht is geplaatst op 9 november 2016
Identiteit verongelukte duiker Nieuwe Kerkweg vastgesteld

09-11-2016. De identiteit van de duiker, die verongelukt is bij duikplaats Nieuwe Kerkweg den Osse, is vastgesteld. Het betreft een 69-jarige man uit Zaandam. Vanmiddag hebben duikers van de Marine het lichaam gevonden en geborgen in het Grevelingenmeer, ter hoogte van Den Osse. De man raakte op zondagmorgen in de problemen bij duikplaats Nieuwe Kerkweg den Osse in het Grevelingenmeer.

De politie maakte vanmiddag bekend dat het lichaam is geïdentificeerd door de nabestaanden Volgens woordvoerder Ed Kraszweski van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen is het nog te vroeg om met zekerheid iets te kunnen zeggen over de toedracht van het ongeval. De duikuitrusting wordt de komende dagen onderzocht op afwijkingen. Mogelijk is er sprake van een medische oorzaak en is de man tijdens zijn duik onwel geworden.  
De bergingsactie heeft enkele dagen in beslag genomen. Uiteindelijk slaagden Marine-duikers erin het lichaam te lokaliseren met speciale filmapparatuur en een zogenoemde ‘Autonomous Underwater Vehicle’. Op basis van de gemaakte beelden kon de locatie waar de duikers lag worden vastgesteld. De man is op dertig meter diepte 30 meter gevonden.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht