3D Tour wrak Thorn
Dit bericht is geplaatst op 27 juli 201528-07-2015. Er komt een 3D tour van het wrak in Thorn (Grote Hegge) op het Duikersgids platform. De tour wordt gebouwd door 3deep Media, dat al eerder wraktours voor ons bouwde. Als basis voor het ontwerp worden ondermeer sonarbeelden gebruikt van binnenvaartrederij, Fransbergen Trading & Shipping. Voor toegang tot de Duikersgids wraktours is een premium code nodig. Bekijk preview Le Serpent.
Fransbergen Trading & Shipping maakte de sonarbeelden met een speciaal sonarvaartuig. De beelden laten duidelijk zien onder welke hoek het wrak in de bodem steekt.
Algemeen directeur Wilmer Fransbergen, die meerdere duiken op het wrak in Thorn maakte, kent het vaartuig als geen ander. "Het gaat om een elevatorbak die dienst heeft gedaan als afmeersteiger voor sleepboten en twintig jaar geleden in Thorn is gezonken." Zijn bedrijf beschikt over twee soortgelijke elevatorbakken. Ook foto's van deze vaartuigen stelt Wilmar Fransbergen beschikbaar voor de ontwikkeling van de 3D tour. Daarnaast worden tekeningen gebruikt van Duikteam Nederweert, dat al jaren regelmatig op het wrak in Thorn duikt.
Het bouwen van 3D tour
Het bouwen van 3D wraktours is al jaren een specialiteit van 3deep Media. Het bedrijf legt zich ook toe op het maken van 3D weergaven van duiklocaties, speciale visuele effecten en websites. Director/developer, Mike Postons, zal een realistische, maar duidelijke weergave van het wrak maken. Het is de bedoeling dat je het wrak ziet zoals je het nooit in het echt zou kunnen zien.
Voor de ontwikkeling van een tour wordt eerst een aantal renders van het wrak gemaakt, vanuit verschillende gezichtspunten. Deze modellen worden als proef naar ons opgestuurd en vervolgens gecorrigeerd en verfijnd, als basis van de uiteindelijke tour. Vervolgens worden de teksten en foto's toegevoegd die als pop-up verschijnen, als je op een marker in de tour klikt. Hiervoor worden ondermeer foto's gebruikt van Marion Haarsma.
Meer informatie
Het wrak van Thorn spreekt al jarenlang tot de verbeelding van sportduikers. De bak is vijftig meter lang, acht meter breed en zes meter hoog. Het ligt vlak aan de oever en is gedeeltelijk ingegraven in de bodem. Meer informatie over het wrak van Thorn vind je op www.duikersgids.nl en www.dutchcavedivegroup.nl.
Let op de historie van logberichten op het Duikersgids platform, als je hier gaat duiken. Het zicht is hier in de maanden mei en juni uitzonderlijk goed en valt de rest van het jaar tegen.
Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER
Reageer op dit bericht