Trap Den Osse Nieuwe Kerkweg defect

Dit bericht is geplaatst op 29 juli 2019
Trap Den Osse Nieuwe Kerkweg defect

Wees voorzichtig aan deze kant van de instapplaats.

De rechter trap van de steiger bij duikplaats Den Osse Nieuwe Kerkweg is afgebroken. De onderste trede van de trap wankelt, wat het te water gaan lastig kan maken. Wees dus voorzichtig aan deze kant van de instapplaats. Waarschuw ook je buddies. Duikersgids Support Team: Eric Schipper, Arthur Klaphake en Sander de Jong.

Duiken in Den Osse Nieuwe Kerkweg

Duik jij weleens bij Den Osse Nieuwe Kerkweg? Dan is het goed om rekening te houden met een defect aan de rechter trap van de steiger. Er is een mankement ontstaan aan de onderste trede waardoor deze niet meer helemaal stabiel is. Pas op! In juni 2019 ontstond ook schade aan een trap bij Dreischor Frans Kokrif. De trap was net onder de waterlijn afgebroken, wat enige tijd voor een gevaarlijke situatie heeft zorgde. Den Osse Nieuwe Kerkweg is een van de drukst bezochte duikplaatsen van Nederland. De NOB zal van het euvel op de hoogte worden gesteld om maatregelen te treffen.  

Gebruik en inspectie trappen

"Beide trappen zijn ongeveer omstreeks de zelfde tijd aangelegd," vult Arthur Klaphake aan als lid van Duikersgids Support Team. "Het tijd wordt tijd voor een inspectie van de trappen." Tevens pleit hij voor een gebruiksaanwijzing. "Dat zou inderdaad geen kwaad kunnen. Soms zie je meerdere personen op de trap staan. Niet alleen is dat onveilig omdat je gemakkelijk kunt uitglijden en vallen maar daar is de trap ook niet op berekend." Sander de Jong tot slot: "Het zou ook goed zijn om af te spreken dat alleen duikers en duikleiders op de steiger thuis horen. Soms moet je om een heleboel mensen heen met een volledige duikuitrusting. Dat is niet handig. Dit geldt overigens voor meer duikplaatsen."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht