Het is weer zover. Zou die duikpenning toch een oplossing kunnen zijn?

Dit bericht is geplaatst op 11 maart 2024
Het is weer zover. Zou die duikpenning toch een oplossing kunnen zijn?

Of is er een andere optie? Wie het weet mag het zeggen.

Het is weer zover. Wederom is een instapplaats defect. Ditmaal bij duikplaats Vuilnisbelt. Het probleem is genoegzaam bekend, de oplossing nog niet. Zou die duikpenning dan toch wat zijn? Duikersigds Support Team: Stefan de Hondt en Lia van der Laan. Elk jaar updates topduikstekken en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu.

Duiken Vuilnisbelt 

Je zou er haast moedeloos van worden. Keer op keer raken de trappen en roosters van de Zeeuwse duikplaatsen beschadig. Dit kan, zeker onder de waterspiegel, tot lelijke incidenten leiden. Dit keer is duikplaats Vuilnisbelt weer aan de beurt. Een van de roosters is weggeslagen. De gemeente is inmiddels ingelicht. Ook hebben wij de NOB weer op de hoogte gesteld. Wees voorzichtig en deel dit bericht. Is er dan geen structuele oplossing mogelijk? Jazeker. Er zouden, met name bij stekken in de Oosterschelde, veel robuustere constructies moeten komen die beter bestand zijn tegen weer, wind en golfslag. Dat dit niet gebeurt is simpelweg een geldkwestie. Het is vaak onduidelijkheid waar de verantwoordelijkheid ligt en wie er moet betalen. Staatsbosbeheer, de Provincie en de gemeente wijzen naar elkaar. Uiteindelijk wordt een low-budget reparatie uitgevoerd, ofwel door een van de partijen, ofwel door welwillende vrijwilligers van de NOB. In sommige gevallen gebeurt er niets en blijft de schade jarenlang bestaan. 

Duikpenning ja of nee

Kan een duikpenning de oplossing zijn? Je schaft elk jaar de penning aan, zoals dat gebruikelijk is bij de Vispas (gemiddeld 35,00 per jaar). Hierdoor komt er een jaarlijks budget beschikbaar voor een gedegen plan ten behoeve van stevige, duurzame en veilige voorzieningen in Zeeland en eventueel daarbuiten. Natuurlijk, er zijn voor de duikpenning veel tegenstanders. Tegenargumenten voor zo'n jaarlijkse pas zijn er in overvloed. Handhaving zou onmogelijk zijn, de duikstekken moeten avontuurlijk blijven, het duiken is al duur genoeg en ga zo maar door. Toch zou je mogen verwachten dat je de duiksport in Nederland veilig en comforbatel kunt uitoefenen. Helaas is dat lang niet overal het geval. Hoe denk jij dat dit probleem opgelost kan worden? Elke andere oplossing is welkom. Praat mee! Wil je helpen om duikplaatsen heel en veilig te houden? Log op Duikersgids. Of word lid van Duikersgids Support Team en denk mee. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht