Nieuwsgierige zeehond bij Den Osse Nieuwe Kerkweg

Dit bericht is geplaatst op 25 juli 2019
Nieuwsgierige zeehond bij Den Osse Nieuwe Kerkweg

Didier Peters en Alex Strijbosch beleven 20 bijzondere minuten.

Didier Peters en Alex Strijbosch beleefden op maandag 22 juli een bijzondere duik bij Den Osse Nieuwe Kerkweg. Een nieuwgierige zeehond hield beide duikers twintig minuten bezig met zijn speelse capriolen. Andere duikers hadden een soortgelijke ontmoeting. "Het is een nieuwsgierig dier," aldus Didier, "hij zoekt je op en gedraagt zich heel aanhankelijk." Video: Didier Peters. Bekijk video:

Duiken bij Nieuwe Kerkweg den Osse

"We waren vijftien minuten aan het duiken toen ik ineens een ruk aan een van mijn vinnen voelde," aldus Didier. "Ik draaide  me lachend om, omdat ik dacht dat het mijn duikbuddy, Alex Strijbosch, was. Maar toen ik niemand zag en mijn duik wilde vervolgen keek ik ineens in de bek van een zeehond. Dat was even schrikken want hij dook vlak voor mijn gezicht op. Helaas had ik mijn camera nog niet klaar, vandaar de beroerde beeldkwaliteit. Het is een gezond dier dat direct opvalt door zijn speelse gedrag. Hij duwde voortdurend speels tegen me aan en had het vooral op mijn vinnen voorzien."

Vaker geziene gast

Ook Rutger van Krimpen en zijn buddy Herman hadden een encounter met deze vriendelijke gast. "Volgens duikers, die geregeld bij Den Osse Nieuwe Kerkweg komen, duikt hij hier al enkele weken op," aldus Rugter. "Hij zwerft meestal links van de steiger rond. Vermoedelijk is hij via de spuisluis binnen gekomen. Het is te hopen dat hij hier voldoende voedsel kan vinden." Mocht je het dier tijdens een duik bij Den Osse Nieuwe Kerkweg tegenkomen, blijf kalm en laat je door zijn vriendelijke capriolen verrassen."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht