Is dit hem dan. De mooiste duikstek ter wereld...?

Dit bericht is geplaatst op 22 mei 2019
Is dit hem dan. De mooiste duikstek ter wereld...?

Meer dan 25 meter zicht, kristalhelder water en surrealistisch uitgeslepen rotsen.

Smaken verschillen maar voor sommigen is dit hem, de mooiste duikstek ter wereld. Hij ligt in Zwitserland en draagt de naam Ponte dei Salti. Je duikt in het turquoisekleurige water van de rivier de Verzascan langs bijna surrealistiche rotsstructuren. Of je het de mooiste stek vindt of niet, zoiets heb je nog nooit gezien. Bekijk de stekpagina voor meer foto's. Foto: Brenda de Vries. Duikersgids Support Team: Brenda de Vries

Duiken in Zwitserland 

Meer dan 25 meter zicht, kristalhelder water, uitgeslepen rotsen die bijna onwerkelijk aandoen. Ponte dei Salti heeft het allemaal. De waarschuwing dat je je niet moet laten afleiden van je veiligheidsprocedures is geen grap. Soms komen duikers hier in de problemen door de schoonheid van het onderwaterscenario. Maar, niet alleen onderwater is het hier mooi, ook de instapplaats is geweldig. De stek ligt in het bergdal Valle Verzasca in het Zwitserse kanton Ticino. Het meest fotogenieke stukje Zwitserland. De naam is afgeleid van de nabijgelegen brug, die 400 jaar na de bouw nog dagelijks vele bezoekers trekt. 

Rivierduiken in Zwitsterland

Brenda de Vries dook er enkele jaren geleden en voor haar staat het vast. "Dit is een duik die je je leven lang niet meer vergeet," zegt ze. "Het landschap is inderdaad surrealistisch. Overal zie je uitgesleten rotsen, eigenlijk duik je in één gigantische, uitgesleten steenmassa. We keken onze ogen uit, het ene gedeelte is nog mooier dan het andere. Af en toe duik je ook onder watervallen. Daar zwemmen forellen tegen de stroming in. Ook dat is fantastisch om te zien. De waterval veroorzaakt allemaal bubbels, net of er een wervelwind onder water is. Het is prachtig! Een tip van mij. Zet Ponte dei Salti op je bucketlist en ga er een keer duiken. Je zult er geen spijt van krijgen. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht