De duik die je een jaar vooruit moeten boeken!

Dit bericht is geplaatst op 11 februari 2016
De duik die je een jaar vooruit moeten boeken!

11-02-2016. Je moet vroeg boeken en bijna niemand kent het in Nederland. Het heet Blaue Lagune en het ligt in Kleinenbremen in de Duitse deelstaat, Noordrijn-Westfalen. Wil je echt iets unieks ervaren? En wil je als sprotduiker op een bijzondere manier kennismaken met grotduiken? Dan is dit iets voor jou. Je duikt in een ondergronds, met grote schijnwerpers verlicht meer, dat toegang biedt tot een voormalige ijzermijn. In het meer kun je opstijgen, een grotduik brevet is dus niet nodig. Een droogpak is verplicht! 

Het 'wauweffect' in Blaue Lagune is groot. Het zicht is gemiddeld 25 meter, de afmetingen zijn gigantisch en in het heldere, blauwe water zijn grote schijnwerpers aangebracht die een ongelofelijk effect creëren. Dat alles maakt deze duik anders dan anders. Niet alleen het scenario is adembenemend, ook de mijn zelf wekt ontzag. Alle materialen liggen erbij alsof de mijn zojuist verlaten is. Maar... tijdig aanmelden dus. Er wordt hier slechts één keer per maand gedoken door een beperkt aantal van twintig duikers. 

Met een treintje de mijn in

De dag begint rond half 9. Je meldt je aan en krijgt een helm mee. Vervolgens bouw je je duikset op en brengt deze met een kruiwagen naar de trein die al klaarstaat in de mijn. Na de briefing om half 10 brengt de trein je achthonderd meter de berg in, waarna je nog een eindje bergafwaarts moet wandelen voordat je het water in kan. De duikstek heeft grote, hoge en brede gangen. Je duikt rond de pilaren in zogenoemde ‘abbaufelden’.  
De kosten voor twee duiken inclusief het treintje bedragen € 62,00. Tussen de duiken door krijg je een braadworst. Koffie en thee zijn tegen betaling. Tegen meerkosten kun je met een gids verder de mijn in, dat is zeker aan te raden. Wil je meer verrassende stekken zien? Abonneer je op de Duikersgids!

Meer informatie en aanmelden

Premium: Volledige stekbeschrijving en meer foto's

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht