Blue Room. Een van de coolste dive spots op Curacoa

Dit bericht is geplaatst op 22 april 2019
Blue Room. Een van de coolste dive spots op Curacoa

Het zonlicht kan de binnenkant van de grot alleen via het helderblauwe water bereiken.

Ooit was het niet meer dan een overhangende rots, op weg naar Mushroom Forest. Nu is het alweer enkele jaren een van de coolste duikspots op Curacao. The Blue Room is een surrealistich blauw verlichte cavern, waar je kunt duiken en snorkelen. Een hemel voor onderwaterfotografen en een 'must dive' als je van dit soort bijzondere natuurverschijnselen houdt. Bekijk video:

Duiken in The Blue Room 

Het is een relatief nieuwe duikplaats. Toen iedereen nog in de ban was van Alice in Wonderland of Playa Piscado kwam hier slechts een handjevol duikers. Ze hadden na een duik bij Mushroom Forest een kijkje genomen onder de overhangende rots vlakbij de duikstek, alvorens terug te keren naar de boot. Wat ze zagen was een bijna surrealistisch schouwspel dat zich zowel boven- als onderwater tegen de grillige rotswanden afspeelde. Al snel volgden de snorkelaars en de onderwaterfotografen.

Copper sweepers en silversides

Je kunt in The Blue Room opstijgen. Dat is geweldig, maar onderwater is het nog mooier. De grot is 6 meter diep, met her en der groene en oranje koraaltinten. Scholen copper sweepers en silversides delen het blauwe spektakel met je. Wat veroorzaakt dit fluoriserende schouwspel? Het zonlicht kan de binnenkant van de grot alleen bereiken na een korte reis door het helderblauwe water, via de ondiepe onderwateringang van de grot. Het gevolg is een betoverende kamer van prachtig, blauw licht. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht