Even opletten. Extreem veel fuiken bij de Zeelandbrug

Dit bericht is geplaatst op 19 maart 2019
Even opletten. Extreem veel fuiken bij de Zeelandbrug

Check de stek en besluit of je er wil duiken

Beroepsvissers lijken dit jaar een grote voorkeur te hebben voor de Zeelandbrug. Er liggen dit jaar extreem veel fuiken bij de brug. Duikers schatten het aantal op meer dan twintig. De grote hoeveeheid fuiken maakt het duiken bij de Zeelandbrug voor sommige duikers uitdagender. Wees voorzichtig? Duikersgids Support Team: Marga Sipon. 

Duiken Zeelandbrug

De fuiken liggen verspreid over het duikgebied. Je ziet de palen en boeien van de fuiken boven water liggen. De fuiken bevinden zich aan weerszijden van de pijlers. Je zou uitsliutend recht vooruit moeten duiken om geen fuiken tegen te komen. De waarnemingen ten behoeve van dit artikel zijn boven water gedaan. Als je bij de Zeelandbrug gedoken hebt en de situatie onderwater beter kunt inschatten, zien we je aanvullingen graag tegemoet.

Blijf van fuiken af

De fuiken liggen er legaal en zijn eigendom van beroepsvissers. Raak de fuiken niet aan en probeer geen dieren te bevrijden die in de fuiken gevangen zitten. Kennelijk hopen de vissers op een goed kreeftenseizoen, na de warme zomer van 2018. De aanwezigheid van fuiken betekent natuurlijk niet dat je niet kunt duiken. Wees wel voorzichtig en zorg dat je je nettentraining gedaan hebt! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht