Afzinken 30 meter wrak uitgesteld

Dit bericht is geplaatst op 21 november 2018
Afzinken 30 meter wrak uitgesteld

Je vindt alles over de Kiekuut op het Duikersgids platform in 2019

Het afzinken van duikwrak, de Kiekuut, in de Kraaijenbergse plassen is uitgesteld. Er wordt opnieuw gekeken naar de duikomstandigheden om het wrak zo veilig mogelijk te maken. Het wrak zou in december 2018 afgezonken worden bij De Bungelaar. De Kiekuut is een oude baggerschuit met een omvang van circa 30 bij 6 meter. Het is onbekend welke maatregelen tot het uitstel hebben geleid.

Duiken De Kiekuut

Door het uitstel is opname van deze nieuwe duikplaats in Duikersgids 15 (februari 2019) wellicht onmogelijk. Natuurlijk vind je alles over de Kiekuut met je Duikersgids abonnee code in de app en op onze website. De plannen voor duikwrak de Kiekuut zijn veelbelovend. Het wrak komt te liggen op de locatie Kraaijenbergse 7, De Bungelaar, op een diepte tussen 10 en 14 meter met op het dek een duikplatform. Het wrak moet toegankelijk worden voor iedereen zonder dat de veiligheid in het gedrang komt. 

Duiken De Bungelaar

Duikteam Atlantis Cuijk en de Brandweer duikvereniging Cuijk zijn al enkele jaren met het initiatief bezig in de stichting Onderwaterrecreatie Cuijk. Het nieuwe wrak zou, net als Le Serpent en het Pruisenwrak, een mooie bijdrage kunnen leveren aan de duiksport in Nederland. In het heldere water van de Kraaijenbergse plassen liggen meer onbekende duikstekken. Wil je alles weten over deze nieuwe duikplaatsen, de Kiekuut of andere nieuwe stekken voor het duikseizoen 2019? Abonneer je nu op de Duikersgids!

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht