Duikers waardevoller voor Tholen dan fietsers en wandelaars

Dit bericht is geplaatst op 9 februari 2018
Duikers waardevoller voor Tholen dan fietsers en wandelaars

Duikers zijn op het eiland Tholen een meer waardevolle dagrecreant dan wandelaars en fietsers. Driekwart van het bedrag dat zij gemiddeld per dag uitgeven (22,90) besteden zij aan het vullen van hun flessen, de rest aan horeca. Dit zijn resultaten uit een enquete die in 2017 is gehouden onder dagrecreanten in Tholen. Met deze resultaten is de gemeente Tholen opnieuw aan zet om de meerwaarde van duikvoorzieningen op Tholen te beoordelen.

Duiken op Tholen

Uit het onderzoek komt naar dat duikers permanente toiletvoorzieningen als grootste wens hebben. Duikers willen het hele jaar door op de duikstekken naar het toilet kunnen en niet afhankelijk zijn van Dixi's, die alleen in het zomerseizoen beschikbaar zijn. Ook een duiktrap bij Anna Jacobapolder staat hoog op de verlanglijst. Duikers willen ook meer horeca op de duikstekken. Verder wordt de drukte op sommige duikstekken als verveledn ervaren.

Toiletvoorzieningen duikers

Het onderzoek is uitgevoerd nadat de gemeenteraad vorig jaar unaniem tegen meer toiletvoorzieningen voor duikers stemde omdat cijfers over bestedingen van duikers ontbraken. Nu die er wel zijn, is de politiek opnieuw aan zet. Het onderzoek toont ook aan dat duikers, als hoogopgeleide 40 plussers, een interessante doelgroep zijn met potentie. Aan het onderzoek namen 396 duikers, 70 fietsers en 38 wandelaars mee. Het onderzoek is gehouden door stagiair Dewi de Graaff en beleidsmedewerker Cindy Hornstra. 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht