Defensie helpt bij opruiming olievervuiling Antillen

Dit bericht is geplaatst op 30 mei 2017
Defensie helpt bij opruiming olievervuiling Antillen

30-05-2017. De olieresten, die de standen van Bonaire vervuilen, hebben ook Curacao en Aruba bereikt. Dit meldt Bonaire Nu. Overal op de eilanden zijn opruimingsacties gestart. Met behulp van parkmedewerkers, scholieren en vrijwilligers worden de stranden afgezocht en schoongemaakt. Ook eenheden van Defensie in het Caribisch gebied helpen mee met het in kaart brengen en opruimen van de olieresten. Foto: Karin Brussaard. 

Drones sporen olieresten op

Dertig landmachtmilitairen zijn sinds vanmorgen bezig met het opruimen van de olieresten aan de oostkust van Bonaire. Ook op Aruba en Curacao verlenen mariniers van de Koninklijke Marine assistentie bij de werkzaamheden. De vervuilde gebieden worden met behulp van drones in kaart gebracht, waarna lokale opruimploegen gericht het gebied in trekken. De aangespoelde olie is waarschijnlijk afkomstig uit Trinidad waar een brandstofopslagtank op 23 april scheurde en 20.000 liter olie lekte.

Duiken op de Antillen

Het is nog onbekend hoeveel olie is aangespoeld, wel is duidelijk dat de vervuiling toeneemt. Op Bonaire heeft STINAPA de overheid om extra hulp gevraagd nadat afgelopen nacht behoorlijke hoeveelheden nieuwe olieresten zijn aangespoeld. Ook Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) maakt zich zorgen omdat in april de eerste nesten van zeeschildpadden zijn waargenomen. Bonaire Nu vermeldt niet welke duiklocaties vervuild zijn geraakt. Wel is bekend dat het Lac Sorobon gebied aan de oostkust van Bonaire, met duikstekken zoals White Hole en Turle City, getroffen is.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner,
elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht