Telefoon opgedoken en... werkt weer!

Dit bericht is geplaatst op 29 mei 2017
Telefoon opgedoken en... werkt weer!

29-05-2017. Bijna elke duiker krijgt ooit weleens zo'n verzoek. Bij Rob van Acht gebeurde het dit weekend. Een kennis, Karlijn Jansen, had haar Samsung S7 in de Maas bij Oude Empel laten vallen. Het lukte Rob de telefoon te vinden, die 24 uur later gewoon weer werkte. Maar hij ontdekte meer. Goed zicht, prachtig onderwaterlandschap, veel plantengroei. "We gaan terug voor een verkenningsduik voor de Duikersgids," aldus Rob.      

Binnen 5 minuten gevonden

"Het is wel een stukje lopen van de parking tot de instap," gaat Rob verder, "maar waar is dat niet?" Verder was het goed te doen, al heb ik geen vissen gezien. We komen snel terug voor een diepere duik." En de telefoon Rob, was die snel gevonden? "Binnen vijf minuten had ik hem. Hij lag tussen de 2 en 3 meter." Rob was aan het duiken in De Langspier toen hij door Karlijn gebeld werd. "We zijn toen eerst naar huis gegaan om een safetylijn te halen, het kan daar best hard stromen. Mijn buddy,  Stephen VazNunes, bleef aan de kant om de lijn vast te houden."

Telefoon werkt weer

Gelukkig wist Karlijn de positie waar ze haar telefoon verloren was, nog goed te bepalen. Zaterdagavond was ze ermee het water ingelopen. Toen het ineens dieper werd schrok ze en liet ze hem vallen. Pogingen om de telefoon terug te vinden liepen op niets uit. Gelukkig had Rob meer succes. Karlijn wachtte 24 uur voordat ze de telefoon weer aanzette. De volgende ochtend was het zover. De telefoon ging aan en.... hij werkt weer. We houden contact met Rob tot zijn volgende verkenningsduik.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties,
Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer.
ABONNEER JE HIER.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht