Belgische duikers spotten eerste zeepaardje 2017

Dit bericht is geplaatst op 28 mei 2017
Belgische duikers spotten eerste zeepaardje 2017

Het eerste zeepaardje van 2017 is gespot. Het zeepaardje is waargenomen op 27 mei in Zoetersbout door de Belgische sportduikers, Sepp Bruynseels en Kristof Roelants. Beeldmateriaal ontbreekt helaas, maar de waarneming is gelogd in de gratis Duikersgids app. "Hij zat verscholen in het wier en had een zeer lichte kleur," aldus Sepp Bruynseels. De Duikersgids heeft bewust tot na het weekend gewacht met het publiceren van dit bericht. Foto: Ecomare. 

Zeepaardje in Zoetersbout 

"Het gebeurde tijdens een vrij saaie duik," vertelt Sepp verder. "Er was weinig speciaal leven te bespeuren in Zoetersbout totdat ik het zeepaardje zag. Het beestje bevond zich op 10 meter diepte, iets ten oosten van de trap. We hebben er enkele minuten naast gelegen. Ik heb nog geprobeerd andere duikers op onze waarneming te attenderen, maar ze waren te ver verwijderd. Sepp beseft dat zonder foto het bewijs van zijn waarneming ontbreekt. "Ik duik nooit met een camera, mede om het onderwaterleven niet te verstoren met lampen en flitsen," zegt hij.  

Opvallend witte kleur

Opvallend aan de waarneming van Sepp en Kristof is de kleur van het zeepaardje. Het diertje was opvallend licht van kleur. "Tegen het witte aan," aldus Sepp. Het is onduidelijk of het om een albino gaat. Vorige week werd de waarneming van een zeepaardje gemeld bij Nieuwe Kerkweg de Osse. Deze waarneming kon niet door duikers bevestigd worden en lijkt erg onwaarschijnlijk. Zeepaardjes komen voornamelijk voor in de Oosterschelde en niet in de Grevelingen. Vorig jaar werd het eerste zeepaardje gelogd op 29 mei 2016 door Easydiver. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties,
Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer.
ABONNEER JE HIER.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht