Astronaut ontketent schattenjacht onder duikers

Dit bericht is geplaatst op 20 april 2017
Astronaut ontketent schattenjacht onder duikers

21-04-2017. Voormalig NASA-astronaut Gordon Cooper ontdekte tijdens een soloreis rond de aarde een groot geheim. Vanuit de ruimte zag hij honderden scheepswrakken in het Caribisch gebied, met vermoedelijk zeer kostbare lading. Veertig jaar lang hij het geheim. Deze ontdekking heeft nu een ware schattenjacht ontketend onder duikers. Dit blijkt uit een nieuwe documentaire van Discovery Channel. Bekijk de trailer: 

Coopers's Treasure

Cooper’s Treasure wordt deze week in de Verenigde Staten uitgezonden op Discovery. Daarna zullen andere landen, waaronder Nederland en België snel volgen. Cooper ontdekte de scheepswrakken tijdens een missie in 1963 ten tijde van de Cubacrisis. De astronaut maakte in het ruimteschip Faith 7, 22 omwentelingen rond de aarde om met speciale apparatuur nucleaire raket installaties op te sporen. Ter hoogte van het Caribische gebied zag hij plotseling vreemde donkere vlekken in het ondiepe water. Toen hij focuste op de vlekken, rees het vermoeden dat het om scheepswrakken ging, waaronder mogelijk het verloren schip van Christopher Colombus. Cooper fotografeerde alles, noteerde de coordinaten en begon terug op aarde een intensief, geheim onderzoek.

Zoektocht in volle gang 

Tientallen jaren verzweeg hij zijn ontdekking en bleef hij onderzoek doen. Dit resulteerde onder meer in een gedetailleerde kaart. Cooper liet de schatkaart na zijn dood in 2004 na aan zijn vriend Darrell Miklos. Deze formeerde een team van archeologen en onderzoekers en ging op jacht. Inmiddels is de zoektocht naar de 'gouden wrakken' in volle gang.  De documentaire Cooper' Treasure brengt dit hele verhaal prachtig in beeld.  

Nieuw ontdekte duikplaatsen, honderden duikkaarten, 3D duikwrakken, getijdenplanner: 
ABONNEER JE HIER

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht