Duizend kilo vis uitgezet in Oostvoornse Meer

Dit bericht is geplaatst op 7 april 2017
Duizend kilo vis uitgezet in Oostvoornse Meer

07-04-2017. Deze maand is het Oostvoornse Meer weer duizenden vissen rijker geworden. De Oostvoornse Meer commissie van Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft in totaal 1000 kilo vis uitgezet, waarvan 700 kilo bruine forel en 300 kilo Elzasser Saibling. De organisatie werkt samen met de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) en Avicentra Hengelsport. De vissen zijn behalve voor hengelaars ook voor duikers een genot. 

Duiken Oostvoornse meer 

Soorten die in het Oostvoornse Meer worden uitgezet zijn de bruine forel, regenboogforel, zalm, haring, bot en saibling ofwel bronforel. De forel komt feitelijk niet meer in Nederland voor, maar wordt wel op diverse locaties uitgezet. De bronforel is naast de regenboogforel de meest bekende soort en net als de regenboogforel is ook deze schitterende vis makkelijk te herkennen. De bronforel heeft een bruingroene rug met stippen en schakeringen, die langzaam overgaat in een geelgroene flank. De vis houdt van een zuurstofrijke beken met een flinke stroming afgewisseld met langzaam stromende stukken.  
In het Oostvoornse Meer vind je meerdere duikstekken: Slag Stormvogel, Slag Bergeend en Slag Baardmannetje. Nieuw is duikstek De Wrakjes die staat beschreven in de nieuwste Duikersgids (13). Abonneer je nu! 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht