Duikscholen in Nederland

Duikscholen in Nederland

Duikscholen in Nederland vind je op het platform van de Duikersgids. Wil je een duikopleiding volgen? Zoek in jouw provincie naar duikscholen in Nederland. Ook voor technisch duiken, duiken met kinderen of duiken met mindervaliden. Je vindt op onze website ook de meeste winkels en vulstations. Alle adresgegevens worden jaarlijk gecontroleerd en geactualiseerd. 

Bekijk hier alle duikscholen

Nederland telt een relatief groot aantal duikscholen. Veel maken onderdeel uit van een duikcentrum, met tevens voorzieningen zoals de verkoop van duikmaterialen, reparatie, onderhoud, duikevenementen, duikreizen en dergelijke. De meeste duikscholen op ons platform zijn al jarenlang in Nederland actief en hebben een goede reputatie binnen de duikbranche. De manier waarop in Nederland duikonderricht wordt gegeven, hangt af van het lespakket. PADI is uiteraard een van de bekendste duikopleidingen, maar er worden ook duikcursussen gegevens volgens de methoden van de IDD, SSI, WOSD, NOB en nog veel meer. De variatie aan duikopleidingen is groot. Bekende duikscholen in Nederland zijn Sub Lub, Duikcentrum De Grevelingen, Duikcentrum The Wave, en Scuba-Academie. 

Introductieduik 

Heb je nog nooit gedoken? Maak dan een proefduik bij een duikcentrum of duikschool in jouw omgeving. Dat kan vaak al voor een paar tientjes. Je maakt kennis met de duiksport en je leert wat het is om onderwater adem te halen. Als dat bevalt kun je starten met je duikopleiding. Vinnen, maskers en andere duikmaterialen worden tijdens de cursus beschikbaar gesteld. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte, oefeningen in het zwembad en een aantal buitenwaterduiken. Ben je eenmaal ervaren, dan kun je een scala aan vervolgopleidingen en specialties volgen om je te bekwamen tot bijvoorbeeld nachtduiker, reddingsduiker, divemaster of duikinstructeur. Nederland telt vele honderden duikinstructeurs. De meeste van hen zijn verbonden aan duikscholen of werken individueel. 

Speciale duikopleidingen

Een aantal duikscholen richt zich op specifieke doelgroepen of heeft daar speciale voorzieningen voor. Denk bijvoorbeeld aan kinderen of ouderen. Ook mindervaliden of verstandelijk gehandicapten kunnen leren duiken. Voor mindervaliden kan de duiksport zelfs een hele bevrijding zijn. Het halen van je brevet is een hele overwinning. Bovendien vallen beperkingen onderwater weg omdat het gehoor, maar ook armen en benen daar een veel beperktere rol spelen. Kies een duikschool die bij jou past en specifiek is afgestemd op mindervaliden. Ook voor deze groepen bestaan speciale lespakketten. De Association for Handicapped Divers (IAHD) is een ISO gekeurde en internationaal erkende duikorganisatie die zich specialiseert in het opleiden van mensen met een beperking. Je leert duiken onder begeleiding van professionele, goed getrainde instructeurs.  

Duiken met kinderen

Een van de grootste duikscholen, waar veel met kinderen wordt gewerkt, is duikcentrum The Wave in Hillegom. The Wave één van de grootste duikcentra van Nederland, met 35 SSI gebrevetteerde instructeurs en vier instuctor trainers. Het centrum werkt onder meer nauw samen met Duikvereniging SeaBees, een duikverenig met meer dan tweehonderd leden, waaronder 120 kinderen. SeaBees is de grootste duikclub voor kinderen in Europa. Ook voor technisch duiken, waarbij de limieten van het gewone sportduiken worden overschreden, zijn in Nederland speciale duikscholen. Een daarvan is Scuba-Acadiemie. Scuba-Academie verzorgt alle wereldwijd erkende recreatieve en technische duikopleidingen van NAUI. Van beginnend duiker tot aan full trimix duiker of instructeur. Persoonlijke aandacht en les in kleine groepen - of privétraining - zijn bij Scuba-Academie vanzelfsprekend.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht