Duikkaarten Nederland en België

Duikkaarten Nederland en België

Duikkaarten van duikstekken in Nederland en België vind je in de Duikersgids. De duikkaarten worden gepubliceerd in ons boek en op ons platform. Kijk op onze website of download onze app voor iOS of Android. Op ons platform kun je delen van de kaarten gratis inzien. De gehele kaart kun je ontsluiten met een premium code.

In de Duikersgids vind je honderden duikkaarten van duikplaatsen in Nederland en België. Van alle bekende en minder bekende duikplaatsen hebben we een kaart. Of je nu een duikkaart zoekt van Eiland 4, La Gombe, De Zeelandbrug of de Bergse Diepsluis, wij hebben hem voor je. Duikkaarten van de Duikersgids zijn ook de meest professionele en betrouwbare die er zijn. Onze duikkaarten worden allemaal in dezelfde stijl gemaakt en zijn voorzien van dieptelijnen, windroos en pictogrammen voor instapplaats, objecten, duikfaciliteiten, waarschuwingen en nog veel meer. Indien nodig wordt op onze duikkaarten ook een duikroute aangegeven om een succesvolle duik te garanderen. De duikkaarten van de Duikersgids worden elk jaar geactualiseerd en jaarlijks komen er nieuwe duikkaarten bij van nieuw ontdekte stekken. Hierdoor beschikt de Duikersgids ook over duikkaarten van minder bekende duikplaatsen zoals de Vormerse plas, Hardegaryp en Haarsteegse wiel.

Duikkaarten op het Duikersgids platform

Alle duikkaarten die ooit in de Duikersgids hebben gestaan, belanden uiteindelijk op het Duikersgids platform. Duikkaarten van nieuw ontdekte stekken, die in de nieuwste editie van de Duikersgids gepubliceerd worden, kunnen op ons platform alleen met een premium code ontsloten worden. Abonnees van de Duikersgids krijgen deze code gratis bij het abonnement, kopers van een losse gids krijgen de code voor een jaar. Je kunt je ook op de code afzonderlijk abonneren, zonder gids. Naast de normale Duikersgidskaarten maken we ook kaarten van bekende duikwrakken en 3D wraktours, in samenwerking met 3deep Media. Deze zijn als premium content op ons platform beschikbaar. Verder zijn van alle populaire duikplaatsen ook herschrijfbare duikkaarten beschikbaar. Je kunt op deze kaarten schrijven of tekenen met een whiteboard marker en dit weer uitwissen. Handig voor duikinstructeurs, duikleiders en divemasters.

Het maken van Duikersgidskaarten

Duikersgidskaarten worden gemaakt met behulp van sportduikers, zoals jij. Mail ons als je een duikstek voor je instructeursopleiding in kaart hebt gebracht en aan ons beschikbaar wil stellen. Het maken of aanleveren van de kaarten gebeurt nooit in opdracht van ons, maar uit eigen initiatief. Daardoor kan nooit sprake zijn van een arbeidsrelatie. Hoe gaan we te werk? De duikkaart wordt in ruwe vorm aangeleverd, bijvoorbeeld als screenshot van Google maps. Op deze weergave staan alle objecten en landmarks met pen weergegeven. Wij maken we de kaart in onze stijl na in het grafische programma, InDesign. Van elke locatie wordt een basiskaart gemaakt. Deze wordt zo vaak als nodig aangepast, als basis voor dezelfde kaart in de app of op onze website.

Gebruik van Duikersgidskaarten

Duikkaarten van de Duikersgids zijn handig als je een duikplaats bezoekt die je niet goed kent. Daarnaast zijn nieuwe of onervaren duikers in Nederland en België altijd gebaat bij een goede duikkaart. Verder worden ze gebruikt door duikinstucteurs, divemasters en duikleiders om duiken te plannen of te leiden. Zeker voor lessituaties zijn onze duikkaarten zeer geschikt, met name onze herschrijfbare duikkaarten.
Verwerf toegang tot alle duikkaarten van de Duikersgids met een abonnement op de Duikersgids of bestel een losse code. Ben je op zoek naar een herschrijfbare duikkaart van een duikplaats naar keuze, kijk dan hier. Op duikkaarten van de Duikersgids rust copyright. Hergebruik of het vermenigvuldigen van onze duikkaarten met dit doel, is strikt verboden. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht