Duiken op Curaçao

Duiken op Curaçao

Curaçao is fascineren en geschikt voor duikers van elk niveau.

Curaçao is een duikeiland pur sang met tal van duikmogelijkheden en een verscheidenheid aan duiklocaties zoals Jan Thiel Baai of Tugboat Curaçao. Van koraalriffen en muren tot uitdagende stekken en wrakken. Veel duiklocaties op Curaçao zijn vanaf de kant bereikbaar. De grote resorts hebben vaak een eigen huisrif. Daarnaast wordt voornamelijk vanaf de boot gedoken. Boek een duiktrip. Er wacht je een wondere onderwaterwereld in kristalhelder water op Curaçao.

Duikvakantie op Curaçao

Bon Biní en welkom op Curaçao. Op Curaçao vind je precies wat je nodig hebt voor een onvergetelijke duikvakantie. Een lekkere tropische temperatuur, een ontspannen sfeer en de mooiste duiklocaties. Curaçao heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Het eiland is perfect voor een strandvakantie aan de azuurblauwe zee. Geniet van het zand, het uitzicht en het water maar ontdek ook de rijke historie van het eiland met zijn smeltkroes van verschillende culturen. Die culturen vind je terug in de taal, het eten en het kleurrijke straatbeeld. Curaçao heeft verder een enorme biodiversiteit, zowel boven als onder water. Als je even klaar bent met watersport zijn er tal van andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken. Ondek de heuvelachtig vulkanische kant van het eiland, de ruwe noordkant en het fantastische natuurpark Christoffel.  

Ontspannen duiken

Het overgrote deel van de duiklocaties op Curaçao vind je aan de kalme, zuidwestkust. Aan deze kant van het eiland kun je ontspannen duiken. Er staat nauwelijks stroming en het water is het hele jaar door aangenaam warm. Ervaren  duikers kunnen het ruige noorden van het eiland opzoeken waar de uitdagende duikspots liggen. Hoe dan ook, de onderwaterwereld van Curaçao is fascinerend en geschikt voor duikers van elk niveau. Op welke plek je ook gaat duiken op het eiland, het water is overal kraakhelder en er valt overal wel iets te ontdekken. Duik langs de kleurrijke koraalriffen, diepe afgronden en verlaten scheepswrakken. Je kunt het hele jaar door op het eiland duiken. Het droge seizoen van Curaçao duurt van april tot november. Je hebt dan droog, zonnig en constant kalm weer. De zeecondities blijven het hele seizoen stabiel met zeetemperaturen van 29 graden en luchttemperaturen rond 31 graden. Tussen december en maart is het iets koeler, met een gemiddelde temperatuur van 26 graden in het water en 29 graden aan land.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht