Duikcentrum de Aalscholvers gelooft in kwaliteit en service

Duikcentrum de Aalscholvers gelooft in kwaliteit en service

"Goede duikers opleiden, daar gaat het om. De rest komt vanzelf."

Martijn en Daniëlle Blommaert hebben met hun duikschool De Aalscholvers  in Tilburg één belangrijk doel: Goede duikers opleiden. "We willen dat duikers zich veilig voelen onderwater, zodat zij kunnen genieten," zegt Martijn die als kind met het duiken is opgeroeid. "De rest komt vanzelf." Martijn nam de duikschool over van zijn ouders. Inmiddels is duikcentrum De Aalscholvers tot buiten de landsgrenzen bekend. 

Duikschool De Aalscholvers

Duikcentrum De Aalscholvers biedt tal van verschillende duikopleidingen aan. Naast PADI is dat onder meer de Global Underwater Explorers (GUE). Daarnaast biedt De Aalscholvers ook instructeurs- en technische opleidingen aan. Wat spreekt ze aan als ondernemers in de duiksport? "Contact hebben met mensen," zeggen ze allebei, "mensen helpen zich te ontplooien in de duiksport. Dat is het mooiste wat er is. Zien dat mensen de duiksport omarmen en zich prettig en comfortabel voelen onderwater, dat geeft voldoening."

Duikmaterialen kopen

Duikcentrum De Aalscholvers beschikt naast een duikschool ook over een volwaardige duikwinkel en webshop. Het bedrijf probeert op deze manier kwalitatief goede duikopleidingen te combineren met goede materialen en ouderwets goede service. "We werken ook niet zomaar met elk merk. We willen zeker weten dat de merken die we aanbieden, net zo bevlogen en servicegericht werken als wij."  Die service gaat best ver. Bij reparaties en servicebeurten kunnen duikers bijvoorbeeld leenapparatuur meekrijgen. "Handig voor de duikers die hun duikmaterialen niet lang kunnen missen," legt Daniëlle uit.

Duikmaterialen en duikopleidingen

Kunnen jullie een voorbeeld geven van een opleiding en een product waar jullie in geloven? "We geloven heel sterk in de kracht van de GUE materiaalconfiguratie. Het is weliswaar allemaal wat spartaanser. Er zit niets op je set wat je niet nodig hebt, maar er kan ook niets kapot gaan of in de weg zitten. Verder is de wing van Halcyon een product waar we erg achter staan. Je ligt stabieler in het water en je bent beter gestroomlijnd. Uiteraard is het aan de klant wat ze kiezen. Wij leggen het graag uit, zij mogen beslissen." Duikcentrum De Aalscholvers geeft geregeld workshops die hun klanten de gelegenheid bieden om kennis te maken met hun producten. "De duiksport is beleving. Dat willen we in alles benadrukken, ook op deze manier."  

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht