Waar kun je dit weekend het best duiken. We nemen een paar bekende stekken door!

Dit bericht is geplaatst op 19 april 2024
Waar kun je dit weekend het best duiken. We nemen een paar bekende stekken door!

De Zeelandbrug is even 'no go' en Grasbroek is geen optie.

Waar kun je dit weekend het best duiken? We nemen op basis van de informatie op Duikersgids een paar bekende duikstekken met je door! Ruinerwold, Strijenham en de Zeelandbrug zijn dit weekend allebei een 'no go'. Duikersgids Support Team. Foto: Lia van der Laan. Elk jaar updates topduikstekken en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu. 

Grasbroek en Toolenburg 'no go'

We beginnen in het Noorden. In Ruinerwold is het na de rode blauwalg nog altijd erg slecht. 't Veenmeer zou kunnen maar het zicht is de laatste tijd ook hier niet optimaal. Gasselterveld en Ellertshaar dan? Prima zicht maar het leven is beperkt en voor beide stekken is toestemming nodig van Staatsbosbeheer. De beste optie voor het Noorden? Wij zouden voor de Casteleynsplas gaan. In Noord-Holland is de Haarlemmermeerse bosplas wellicht de beste optie, zeker nu de Toolenburgerplas zo tegenvalt. Het zicht is uitstekend met een uitschieter van 12 meter op 24 maart. Dan het Oosten. Grasbroek is geen optie omdat het zicht en de waterkwaliteit erg slecht zijn. Wij zouden naar de Kraaijenbergse plassen gaan of uitwijken naar Speicherbecken. Speicherbecken staat op dit moment voor uitstekend zicht en veel palingen. Let wel op, de WC's zijn gesloten. Er liggen er wel genoeg onderwater.

Beldert en Boschmolenplas prima 

Hoe is het in de omgeving Utrecht? Eiland 4 is altijd leuk. Het zicht is op dit moment redelijk tot goed als het niet te druk is. Of maak een bootduik, dan zit je altijd goed. Meer zuidoostelijk is de Beldert goed tot zeer goed. In Limburg laat de Boschmolenplas, ondanks de drukte, consistent positieve logberichten zien. Woon je in Zuid-Holland? Dan raden we de Zevenhuizerplas aan. Vanuit Zuid-Holland zit je ook snel in Zeeland, maar de Zeelandbrug kun je voorlopig beter overslaan. De stek is getroffen door algenbloei. Dit geldt ook voor de Vuilnisbelt, Strijenham en voor sommige duikstekken in de Grevelingen. Verder moet je komend weekend rekening houden met koud en regenachtig weer, met af en toe een zonnetje. Zondag wordt de beste van de twee dagen. Een Duikersgids muts zou vooralsnog geen luxe zijn. We geven ze dit jaar gratis weg in verband met ons 20-jarig bestaan. Wat moet je doen? Een opdrachtje uitvoeren. Word lid van Duikersgids Support Team en bekijk de actie. De actie staat bovenaan. Om de zoveel tijd hebben we nieuwe opdrachtjes. Abonnees gaan voor. Word lid van de groep en doe mee

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht