Volop drukte bij duikstekken. Vandaag was een heerlijke duikdag!

Dit bericht is geplaatst op 18 mei 2023
Volop drukte bij duikstekken. Vandaag was een heerlijke duikdag!

Wat heb jij gezien? Log het op Duikersgids.

Het was vandaag druk bij veel duikstekken in Nederland en België. Veel duikers kozen voor de Bergse Diepsluis, maar ook de andere topstekken waren erg druk. Hoe was jouw duikdag? Log je ervaringen op Duikersgids! Duikersgids Support Team: Lia van der Laan en Joost Jochems. Elk jaar updates topduikstekken en nieuw ontdekte duikplaatsen. Abonneer je nu.

Duiken in Nederland en België

Hemelvaart is traditioneel een echte duikdag. Je bent vrij, het weer is goed, het leven komt op gang en het water begint al lekker op te warmen. Maar wat misschien nog veel belangrijker is, de sepia's en de zeepaardjes zijn er weer. En dus wisten honderden duikers uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland vooral de Zeeuwse duikwateren weer te vinden. Bij de Bergse Diepsluis was het al vroeg druk. De parkeerplaats was om 9:30 uur al vol. Op sommige momenten was het echt fileduiken. Dat had natuurlijk invloed op het zicht, vooral bij de instapplaats. Meer op diepte of in de richting van de Hangcultuur bleef het echter goed te doen. 

Duiken Nieuwe Kerkweg Den Osse

Het zelfde beeld was te zien bij Nieuwe Kerkweg Den Osse waar om 10:00 uur al tot ver in het weiland geparkeerd werd. Ook daar dus volop drukte, maar net als in de Bergse Diepsluis was de sfeer gemoedelijk. Er waren veel duikclubs aanwezig en iedereen wilde zo snel mogelijk het water in. Dit reduceerde het zicht rond steiger vrijwel direct tot nul. Maar, iets verder uit de kant was het al een stuk beter. De drukte was overigens niet de enige reden van het soms matige zicht. Zo langzamerhand begint ook de bloei zijn intrede te doen. Hoe dan ook, het was een prachtige duikdag waarbij we ook de zoetwaterplassen zoals de Spiegelpolder, het Bronsbergenmeer of de Beldert niet mogen vergeten.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht