Veenmeer weer open voor duikers

Dit bericht is geplaatst op 11 mei 2020
Veenmeer weer open voor duikers

Duiken kan maar altijd eerst aanmelden.

't Veenmeer is weer opengesteld voor duikers. Je dient je 24 uur vantevoren telefonisch aan te melden bij Dive Center New Atlantis. Parkeren mag alleen op de parkeerplaats, met minimaal twee meter tussenruimte. De toiletten en de vulautomaat zijn beschikbaar voor gebruik, met inachtneming van enkele veiligheidsregels. Bij het gebruik van de vulautomaat dien je handschoenen te gebruiken. 

Duiken in 't Veenmeer

Eindelijk. Ook in 't Veenmeer mag weer gedoken worden. Om het veilig te houden moet je wel de voorwaarden strikt naleven. Er is een reglement opgesteld met regels en richtlijnen. Duikers gaan via de steiger bij Dive Center New Atlantis de plas in en verlaten het water via de andere steiger (rechts). Zo komt niemand elkaar tegen. De looproute wordt met lint afgebakend. Elk buddypaar voert een buddycheck uit, op meer dan anderhalve meter afstand, alvorens te water te gaan. In het duikcentrum is één toiletunit open voor dames en heren. Er mag telkens één persoon naar binnen en er zijn in het toilet schoonmaakdoekjes beschikbaar om de ruimte na elk toiletbezoek schoon achter te kunnen laten.

Vullen bij 't Veenmeer

Voor het vullen van cilinders gelden eveneens aparte regels. Klanten leggen hun cilinder buiten neer, waarna ze gevuld worden en weer buiten worden neergezet. De vulautomaat is beschikbaar en dient gebruikt te worden met handschoenen. Het kopen of huren van materiaal gebeurt op een afstand van anderhalve meter. Betalen kan uitsluitend met een pinpas. Wil je gaan duiken in 't Veenmeer? Lees het volledige reglement goed door en meld je aan via het telefoonnummer: 0622 - 939 930. De laatste duik in 't Veenmeer is op 22 maart gelogd op Duikersgids door Mario. Plaats jij de eerste log na versoepeling van de maatregelen? Meld ook hoe je de veiligheidsmaatregelen hebt ervaren. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht