Uitzonderlijk zicht in Luinjeberd

Dit bericht is geplaatst op 11 mei 2020
Uitzonderlijk zicht in Luinjeberd

Zichtwaarden gelogd tussen 3 en 4 meter.

Als je wil duiken in Luinjeberd moet je nu gaan. Sinds eind april 2020 worden zichtwaarden gelogd tussen 3 en 4 meter. Dat is voor Luinjeberd erg goed. In ieder geval voldoende om te zien hoe bijzonder deze duikplaats is. Willem en Laurens doken er op 10 mei 2020 voor het eerst, samen met Brenda de Vries en gaan zeker terug. Duikersgids Support Team: Brenda de Vries. Foto: Brenda de Vries. 

Duiken in Luinjeberd

Wie vaker duikt in Luinjeberd weet hoe bijzonder deze duikplaats is. Helaas kun je dat vanwege het beperkte zicht niet altijd even goed zien. Momenteel is dat anders. Met een zicht tot 4 meter zijn de enorme muren, kraters en doorgangen in deze stek ineens goed zichtbaar. "Tijd niet geweest vanwege het matige zicht, nu erg helder," loggen Jan, Jee en Wietse op 10 mei 2020. De foto geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten. Een schitterende bodemstructuur met hoog opstaande wanden die een doolhof van doorgangen vormen. De wanden zitten vol met gaten en holen waar zoetwaterkreeftjes hun beschutting zoeken. Ook de koraalkorfen, die veel vis aantrekken, en de wrakjes zijn nu goed te zien. 

Prachtig zicht

Brenda de Vries heeft vaak in Luinjeberd gedoken. Ook zij is verbaasd over het zicht van de laatste weken. "Normaal gesproken is het wat dat betreft altijd een beetje behelpen in Luinjeberd," zegt ze. "Maar de afgelopen weken heb ik hier al twee keer met prima zicht gedoken. Het leuke is dat je met zulk prachtig zicht eindelijk alles weer eens goed kunt bekijken en de mooiste opnamen kunt maken. Het leven is nu nog wat beperkt, maar straks wemelt het weer van het leven bij de wanden en korven." Kan je redelijk navigeren? Tag je buddy voor een duik in Luinjeberd

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht