Tijdelijk duikverbod op zestal duikgebieden Oosterschelde

Dit bericht is geplaatst op 24 augustus 2020
Tijdelijk duikverbod op zestal duikgebieden Oosterschelde

Tussen 28 september 2020 en 1 april 2021.

Rijkswaterstaat voert in de periode tussen 28 september 2020 en 1 april 2021 werkzaamheden uit op zes locaties in de Oosterschelde. Er wordt gewerkt bij Burghsluis, Schelphoek, Zierikzee, Oost- Bevelandpolder, Wemeldinge-West en Wemeldinge-Oost. Het is verboden in deze periode te duiken in duikstekken binnen deze werkgebieden. Meld je buddies!

Duiken tijdelijk verboden

Het duikverbod is van toepassing op de volgende duikstekken: Burghsluis 45A, Burghsluis Oostbout 45B, Schelphoek 42A, Schelphoek Dam 42B, Goese Sas 63, Wemeldinge West 68, Galjoen zonder Poen 68A, Hoogeweg 69, Kattendijke 64 en Nieuw Sluis 65. Gedurende de werkperiode mag je hier niet duiken. Het duikverbod geldt voor het hele gebied rondom de duiklocaties. De werkzaamheden betreffen het project Vooroeververdediging Oosterschelde. Onderzoek heeft uitgewezen dat de vooroevers in deze gebieden niet voldoen aan de geldende eisen. Naast het op peil brengen van het beschermingsniveau wordt op alle locaties een eco-toplaag aangebracht, bestaande uit breukstenen. De eco-toplaag moet zorgen voor een versneld herstel van het onderwaterleven.

Tijdelijk duikverbod Zeelandbrug

Er worden ook werkzaamheden uitgevoerd in Zierikzee, maar niet in de directe omgeving van de Zeelandbrug of Halverwege. Bij deze duiklocaties kun je dus gewoon duiken. Er geldt wel een tijdelijk duikverbod voor de Zeelandbrug en wel van 14 tot en met 18 september 2020. De werkzaamheden bij de Zeelandbrug worden uitgevoerd met behulp van werkvaartuigen die een gevaar kunnen vormen voor sportduikers. Tijdens het werken zal veelvuldig met deze vaartuigen gemanoeuvreerd worden. Eventueel aanwezige duikers kunnen hierdoor niet tijdig door de schipper worden opgemerkt. Dit kan tot onveilige of zelfs levensbedreigende situaties leiden.  

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht