Superleuke duikdag met Souldivers bij Nieuwe Kerkweg Den Osse

Dit bericht is geplaatst op 27 juli 2022
Superleuke duikdag met Souldivers bij Nieuwe Kerkweg Den Osse

Heerlijk weer, goed zicht, warm water en een enorme zeepaddestoel.

Na jarenlang informatie te delen over deze prachtige duikstek was het tijd voor een duik ter plaatse. Het werd een superleuke duikdag met Aad van Mullem van Souldivers bij Nieuwe Kerkweg Den Osse. Heerlijk weer, goed zicht, warm water en een enorme zeepaddestoel. Erover schrijven is wat anders dan er duiken! Elk jaar advies over de beste duikstekken. Abonneer je nu.

Duiken met Souldivers 

Veel ervaring in Nederland hebben we niet en na twee jaar niet duiken is het dan ook zeker even wennen. We maken twee duiken. De eerste duik is duidelijk om er weer in te komen. Het begint met een lekkend masker dat blijft lekken, waarna de irritatie ook nog eens leidt tot een belabberd drijfvermogen. We duiken linksom met goed zicht dat toch af en toe behoorlijk wisselt. Er is genoeg te zien en dat maakt de aanhoudende irritatie over het masker weer goed. Zeenaalden, krabben, kreeften en een spinkrab glijden onder ons door. Eenmaal op de terugweg gaat het al wat beter. Dan verschijnt achter Aad een enorme zeepaddestoel die direct weer lijkt te zijn verdwenen. Even later duikt hij weer op en zien we hem allebei. Schitterend. We eindigen onze duik en genieten van een lekkere lunch. Aad geeft wat tips en heeft gelukkig een ander masker.

Prachtige zeedahlia

Dan is het tijd voor duik nummer twee. Dit keer gaan we de reefballs opzoeken. Het zicht, dat vanmorgen tussen 4 en 6 meter schommelde, is nu zeker 5 tot 8 meter. Daardoor is het rif perfect te zien en het leven dat zich daar afspeelt. We zien kreeften, zeenaalden, meerdere steurgarnalen en een prachtige zeedahlia die uiteindelijk de show steelt. De reefballs zijn leeg maar op het rif zelf is van alles te zien. Bijzonder fraai zijn de langzaam voor je gezicht voorbijtrekkende kwalletjes die prachtig oplichten in het licht van Aads duiklamp. Wat vinden we van Nieuwe Kerkweg Den Osse? Een stek waar we ontzettend veel van weten en die we al jarenlang meenden te kennen. Het is nog mooier dan we dachten. En Souldivers? Bedankt voor jullie professionaliteit, klantvriendelijkheid en aanstekelijk duikpassie. Het was een superleuke duikdag. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht