Stropers gezien in Vinkeveense Plassen? Meld ze!

Dit bericht is geplaatst op 1 februari 2017
Stropers gezien in Vinkeveense Plassen? Meld ze!

07-02-2017. Stropers lijken in Vinkeveense Plassen vrij spel te hebben door een gebrek aan handhaving. Duikscholen zoals Scuba-Academie en Scuba Diving Vinkeveense Plassen (SDVP) zien geregeld de gevolgen hiervan in de vorm van meterslange, illegale staandwand netten en fuiken, vol dode vissen. Ook het aantal gewonde snoeken en snoekbaarzen, met afgebroken lijnen en illegale vishaken met weerhaken valt op. Film: Kees Fransen. Bekijk de film:

Duiken Vinkeveense Plassen

Op de film is goed te zien wat de duikers tegenkomen. Je ziet overal in het water afgesneden snoekbaarskoppen drijven. Het is een droevig gezicht waar elke duiker in de Vinkeveense Plassen zich aan zal storen. Deze prachtige dieren, die elke duik in de Vinkeveense Plassen een extra dimensie geven, horen vrij rond te zwemmen. Nu drijven hun koppen als afval in het water. Er doen meer filmpjes de ronde waarop verloren fuiken en staandwand netten te zien zijn, met tientallen dode vissen. De bewijzen van het stropen zijn ook aan land zichtbaar. De duikscholen nemen soms grote groepen vissers waar met tientallen vislijnen en de barbeque aan.  

Misstanden melden

Voor Recreatie Midden-Nederland zijn in de Vinkeveense Plassen twee tot drie Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA's) acief. Deze BOA’s volgen workshops bij de politie en andere organisaties om hun werk zo professioneel mogelijk uit te kunnen voeren. Verder werken ze samen met andere terreinbeheerders en politie. Misstanden kun je melden bij Recreatie Midden-Nederland op telefoonnummer: 030 - 297 4000 of mail naar boa@recreatiemiddennederland.nl. Overigens is niet alles illegaal. Er is een beroepsvisser in de Vinkeveense Plassen actief, die legaal met staandwand netten en fuiken vist. De BOA's kunnen de legale netten vaak herkennen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht