Enorme snoekenexplosie in 't Veenmeer

Dit bericht is geplaatst op 26 juli 2019
Enorme snoekenexplosie in 't Veenmeer

Zin in een spectaculaire duik met snoeken, overal waar je kijkt?

In 't Veenmeer is de laatste tijd sprake van een echte snoekenexplosie. Duikers zien wel twintig verschillende snoeken gedurende een enkele duik. Heb je zin in een spectaculaire duik met snoeken, overal waar je kijkt? Dan moet je nu in 't Veenmeer zijn. Foto: Brenda de Vries. Duikersgids Support Team: Brenda de Vries en Wim-Frank Kolk.

Duiken in 't Veenmeer

't Veenmeer barst van de snoeken, ze zitten overal verspreid over de plas. Het zijn flinke joekels, waarvan sommige langer dan 1.10 meter. En die grote jongens en meiden treden duikers ook nog eens heel stoicijns tegemoet. "Je kunt ze tot heel dicht naderen," aldus Brenda de Vries. "Heel diep hoef je niet te gaan, de meeste zitten op een diepte van 2 tot 3 meter. Blijf zo rustig mogelijk en kom steeds een klein beetje dichterbij. Ga niet op de grond liggen. Blijf net boven de bodem, je moet dus wel goed kunnen trimmen." 

Snoeken fotograferen

Voor duikers die graag snoeken fotograferen is 't Veenmeer nu natuurlijk een Eldorado. Het zicht is met waarden tussen de 2 en 5 meter goed, je onderwerpen zitten niet diep en de watertemperatuur is aangenaam. Pak je camera en ga meteen richting 't Veenmeer om de mooiste opnamen te maken. De plaatjes van Brenda de Vries zijn schitterend, maar ook Koos Bakker maakt zoals gewoonlijk prachtige opnamen van snoeken in deze stek. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht