Ooit scheermesjes gegeten? Je vangt ze zelf met zout.

Dit bericht is geplaatst op 9 december 2015
Ooit scheermesjes gegeten? Je vangt ze zelf met zout.

09-12-2015. Ooit scheermesjes of mesheften gegeten? In Frankrijk, Spanje en Italië is het een delicatesse. Hier in Nederland zijn ze minder bekend. Wil je iets nieuws proberen met de Kerst? Ze komen hier massaal aan de kust voor en je kunt ze zelf vangen. Meer dan wat zout heb je daarvoor niet nodig. Bekijk de film. 

Steeds vaker zie je in viswinkels bosjes of mandjes met scheermesjes of mesheften liggen, maar een echte topper is het nog niet. Toch zijn ze echt het proberen waard! Scheermesjes worden net als mosselen en oesters levend in de schelp verkocht en je kunt ze op dezelfde manier bereiden. Ze hebben wat steviger vlees dan mosselen, de smaak doet denken aan inktvis. Je kunt ze stomen in een steamer, of gewoon in een mandje boven een pan met kokend water en dan in de schelp serveren. Heerlijk als hapje bij de borrel of als tapas met een pittig sausje van gemalen amandelen, gebakken knoflook en tomaat. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht