Ruzie tussen duikers en buurtbewoners leidt tot rechtszaak in Rockport, Texas

Dit bericht is geplaatst op 13 juli 2020
Ruzie tussen duikers en buurtbewoners leidt tot rechtszaak in Rockport, Texas

De aanklacht wordt vandaag ingediend voor een federale rechtbank.

Een groep inwoners van Rockport, Texas, is een rechtszaak gestart vanwege overlast door sportduikers bij Back Beach. De duikers zouden zich voor hun huis omkleden, straten blokkeren en geluidsoverlast veroorzaken. In Nederland zijn ook duikstekken in woonwijken. Voor zover bij ons bekend is het nog nooit tot een rechtzaak tussen duikers en buurtbewoners gekomen. 

Duiken in de USA

De buurtbewoners, die zich verenigd hebben in de Back Beach Neighbours Committee, klagen al langere tijd over de duikstek voor hun huizen. Niet alleen hun privacy, maar ook hun strandplezier zou in het geding zijn. Andere klachten die genoemd worden zijn onder meer het blokkeren van straten, het veroorzaken van geluidsoverlast en verstoring van de openbare orde. Het proces volgt op verschillende aanvaringen tussen duikers en buurtbewoners, waarbij meerdere keren de politie is gebeld. "Door het lawaai en het kletterende geluid van de duiktanks kunnen we niet slapen," aldus bewoners. "Verder wordt er soms tot 01:00 uur 's nacht lawaai gemaakt op het strand."

Ideale oefenlocatie 

Lokale duikinstructeurs betreuren het geschil. "Het is echt een ideale locatie voor ons," zegt de eigenaar van een duikschool. "Ik zou het heel jammer vinden om deze spot als oefenlocatie te verliezen. Het strand heeft een aflopende bodem en je kunt vlak bij de instapplaats parkeren. Andere duiklocaties in de buurt liggen verder weg en hebben een rotskust." De duiklessen beginnen weliswaar vroeg. Om 6 uur 's ochtends zijn de eerste duikscholen actief en de nachtelijke duiklessen eindigen ongeveer een uur nadat de zon ondergaat. "Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de buurt. We manen duikers altijd tot stilte en zien erop toe dat ze zich discreet omkleden, net als de zwemmers en surfers."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht