Roaming afgeschaft in EU

Dit bericht is geplaatst op 3 juli 2015
Roaming afgeschaft in EU

03-07-2015. De roamingtarieven, kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland, worden per 15 december 2015 in de hele Europese Unie afgeschaft. Welke gevolgen dit zal krijgen voor jou als consument is nog onbekend.

Vast staat dat de afschaffing van de roamingkosten grote invloed zal hebben op de telecommarkt. Zonder roamingkosten vallen de grenzen binnen de EU ook op dit vlak weg en zou je bijvoorbeeld een veel voordeliger Duits of Frans abonnement kunnen nemen. Alles staat of valt met de reactie van de providers. Die zouden internet en bellen in het buitenland helemaal stop kunnen zetten. Vervolgens zouden ze met dure, vervangende abonnementen kunnen komen om zo de afgeschafte roamingtarieven te compenseren. Een andere mogelijkheid is dat er Europese providers komen met een Europees dekkend netwerk. Providers zoals T-Mobile zijn nu al in veel verschillende landen actief.
Het Europees Parlement (EP) stemde op 2 juli 2015 met het afschaffen van de roamingtarieven in. Om dit rechtsgeldig te maken moeten eerst de ministers van de afzonderlijke lidstaten instemmen met het plan. De kans dat dit gebeurt, is groot. Het plan is overigens niet nieuw, vorig jaar probeerde Neelie Kroes al de roamingkosten af te schaffen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht