Put van Ekeren krijgt verwarmde kleedruimten en meer

Dit bericht is geplaatst op 9 oktober 2018
Put van Ekeren krijgt verwarmde kleedruimten en meer

Stad Antwerpen investeert 100.000 euro in duikvoorzieningen Put van Ekeren

De stad Antwerpen investeert 100.000 euro in sanitaire voorzieningen in de Put van Ekeren. Dit maakt de Belgische krant Stad en Rand bekend. Er komen onder meer verwarmde kleedruimten, (mindervaliden)toiltetten, binnen- en buitendouches, camerabewaking en een grote spoelbak. Geruchten over de ontwikkeling van de Put tot zwemvijver en recreatiedomein worden hiermee ontkracht. Foto: Lia van der Laan. 

Duiken Put van Ekeren

De faciliteiten moeten in de zomer van 2019 gerealiseerd zijn. Ook aan onderhoud is gedacht. Er komt een onderhoudsgebouw met camerabewaking en het sanitair wordt dagelijks onderhouden. Duiken in de Put van Ekeren wordt met deze voorzieningen een stuk geriefelijker. Vooralsnog ontbreekt het aan voorzieningen op een steiger en een dixie na. De Put van Ekeren is een van de mooiste duikstekken van Nederland en België, de plas trekt jaarlijks duizenden duikers. De stek heeft op Duikersgids 458 logberichten. Het laatste logbericht dateert van 4 oktober 2018 en is van Joost en Tom.  

Avos blij met duikvoorzieningen

De Vereniging van Antwerpse Duikclubs (AVOS) heeft verheugd op het nieuws gereageerd. In een reactie op hun Facebookpagina zegt het AVOS-bestuur het volgende: "Als medebestuurders van Domein Muisbroek zijn we tevreden dat het stadsbestuur het belang van 'onze' Put voor de duiksport erkent. Toch een geruststelling, nu we horen dat sommigen van de Put een zwemvijver en zelfs een recreatiedomein willen maken." De stad Antwerpen is voor de bouw in gesprek met de aannemer die de voorzieningen bij Wemeldinge Parking heeft geplaatst. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht