Protest tegen gigantisch vakantiepark in Kraaijenbergse plassen

Dit bericht is geplaatst op 26 oktober 2020
Protest tegen gigantisch vakantiepark in Kraaijenbergse plassen

Teken de petitie en bescherm de duikstekken!

Watersportliefhebbers keren zich tegen een gigantisch, nieuw vakantiepark bij de Kraaijenbergse plassen. Het park is met 700 vakantiewoningen te groot voor het gebied. Dit zou ten koste gaan van watersporten, zoals de duiksport. De belangengroep 'Vrienden van de Groene Kraaij' startte een petitie. Je kunt hier stemmen! Volg ze op Facebook.

Duiken Kraaijenbergse plassen

De Kraaijenbergse plassen ontwikkelt zich tot een steeds mooier duikgebied, met een fraaie onderwaternatuur en prachtig zicht. De bouw van maar liefst 700 vakantiewoningen dreigt echter roet in het eten te gooien. Topparken en de gemeente Cuijk willen al in 2021 starten met de aanleg. "De balans is straks helemaal zoek’," zegt watersporter, Petra Cranen, lid van watersportvereniging De Kraaijenbergse Plassen en een van de initiatiefnemers. "Met toerisme en recreatie is niets mis, maar massatoerisme is uit den boze. En dat is precies wat je nu krijgt met 700 huizen, 600 ligplaatsen voor boten en naar verwacht wordt 1 miljoen bezoekers per jaar en 12.000 verkeersbewegingen op zomerse dagen."

Wachten op ongelukken

Behalve een enorme toename van de drukte is het volgens de 'Vrienden van de Groene Kraaij' ook wachten op ongelukken. "Er doen zich nu al steeds meer bijna-aanvaringen voor en dat zal alleen maar toenemen" vertelt een surfer. "Straks is het hier net de Middellandse Zee." Duik jij weleens in de Kraaijenbergse plassen? Je vindt op Duikersgids vier prachtige duikplaatsen in dit gebied. Zoek op Kraaijenbergse plassen of op Kiekuut. Het zicht, de natuur en het onderwaterleven zijn een genot voor duikers. Wil je deze mooie duikplaatsen beschermen? Teken de petitie. De 'Vrienden van de Groene Kraaij' zijn ook op zoek naar mensen met specifieke kennis die een bijdrage kunnen leveren aan het initatief. Sluit je hier aan.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht