Politieonderzoek bij duikstek Cacaofabriek in Helmond

Dit bericht is geplaatst op 2 oktober 2016
Politieonderzoek bij duikstek Cacaofabriek in Helmond

02-10-2016. De politie heeft vanmiddag in duikstek De Cacaofabriek, achter de Cacaofabriek in Helmond, vier lege koffers opgedoken. Dat gebeurde na een tip van sportduikers, die de politie alarmeerden. Het leek in eerste instantie geen verdachte vondst. Toch werden geen risico's genomen. De politie deed plaatselijk onderzoek en zette de duikstek af met witte schermen. De koffers bleken uiteindelijk leeg te zijn. 

Mogelijk waren de koffers afkomstig van het nabijgelegen brugwachtershuisje. Het huisje werd enkele jaren geleden in het kader van een kunstproject vol met tassen en koffers gehangen. De kans was daarom groot dat de koffers op enig moment van het kunstwerk zijn losgeraakt. Kennelijk is dit ook gebeurd en zijn de koffers op deze wijze in het water beland. 

Duiken in De Cacaofabriek

De Cacaofabriek is een vrij nieuwe duikstek in Helmond. De stek stond vorig jaar voor het eerst in de Duikersgids (Duikersgids 12, blz 65). Het is een ondiepe kanaalduik waarvoor de gemeente speciaal voorzieningen heeft aangelegd, waaronder een duiktrap. Sindsdien wordt hier geregeld gedoken. De stek heeft wisselend zicht en een nogal overdadige begroeiing die het duiken bemoeilijkt. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht