Meer Belgische stekken dicht als gevolg van tweede corona-golf

Dit bericht is geplaatst op 26 oktober 2020
Meer Belgische stekken dicht als gevolg van tweede corona-golf

Volg Duikersgids om op de hoogte te blijven!

Er gaan nog meer duikplaatsen in België tijdelijk dicht als gevolg van de tweede corona-golf. Nadat Dongelberg dit weekend een tijdelijke sluiting bekend maakte, gaan ook Carrière les Trois Fontaines, Barrage Eau d'Heure en La Gombe dicht. Naar het zich laat aanzien worden alle duikplaatsen in Wallonië tijdelijk gesloten. Duikersgids Support Team: Joost Jochems en Steven Vandenhoute. 

Niet duiken België

Barrage Eau d'Heure, dat eerder nog twijfelde over sluiting, maakte dit weekend bekend vanaf maandag 26 oktober 2020 tijdelijk dicht te gaan. "Duiken kan alleen onder veilige omstandigheden," maken ze op hun website bekend. "Momenteel kan dat niet gegarandeerd worden." Ook Vodelee twijfelde maar gaat vanaf vandaag dicht. Hetzelfde geldt voor La Gombe. Vanaf maandag 26 oktober 2020 zijn alle activiteiten voor onbepaalde tijd opgeschort. Carrière les Trois Fontaines gaat eveneens dicht en maakt dit als volgt bekend: "Naar aanleiding van de federale en gewestelijke regeringsmededelingen moeten we helaas de carrière sluiten vanaf maandag 26 oktober tot nader order." 

Waar kun je nog duiken?

Niet alle Belgische duikplaatsen sluiten. De Put van Ekeren is onder meer open en ook TODI blijft open, hetzij met aangepaste openingstijden. Ook in Duiktank Transfo kun je nog duiken. Er gelden wel strengere veiligheidsmaatregelen. De bar is gesloten en vooraf reserveren is verplicht. Het aangescherpte veiligheidsregelement vind je op hun Facebookpagina. Ga je duiken in België en staat de stek van jouw keuze hier niet vermeld? Informeer op voorhand of de duikplaats open is en zorg dat je goed op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften. In Nederland zijn geen duikplaatsen gesloten. Weliswaar worden hier en daar strengere maatregelen gehanteerd. Zorg dat je op de hoogte bent. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht