Dongelberg tijdelijk dicht. En meer corona nieuws

Dit bericht is geplaatst op 25 oktober 2020
Dongelberg tijdelijk dicht. En meer corona nieuws

Ook TODI tijdelijk gesloten.

Carriere de Dongelberg gaat tijdeljk dicht. Dit meldt Cpd Dongelberg op hun Facebookpagina. Vanaf 26 oktober tot en met 19 november 2020 kun je er niet terecht. Veel meer informatie wordt niet verstrekt. De sluiting heeft alles te maken met de tweede corona-golf. Duikersgids Support Team: Joost Jochems. 

Niet duiken Dongelberg

Op de Facebookpagina van Dongelberg staat het volgend te lezen: "Jammer genoeg moeten we van 26 oktober tot en met 19 november 2020 verplicht sluiten. Dit is voor ieders veiligheid. Pas goed op jezelf en hopelijk tot gauw." Duikplaats TODI is als gevolg van de corona-crisis beperkt open. Van 19 oktober tot en met 15 november 2020 is het bassin alleen op zaterdagen en zondagen open van 10:00 uur tot 18:00 uur. Andere Belgische duikplaatsen, waaronder Vodelee, twijfelen nog over beperkende maatregelen. Duikplaats Barrage Eau d'Heure postte op 17 oktober beperkt open te zijn. Gisteren meldde de duikplaats echter meer informatie af te wachten alvorens met nieuwe beperkingen naar buiten te komen.

Geen sluitingen in Nederland

In Nederland zijn nog geen duikplaatsen gesloten. Weliswaar gelden hier en daar beperkende maatregelen. Zo biedt Scuba-Academie haar bootduiken aan op basis van een aangepast protocol en zijn duikplaatsen zoals DiveWorld Enschede open zonder cafetaria-voorzieningen. Overal in Nederland wordt gedoken overeenkomstig het corona-dossier dat door PADI en de NOB is uitgevaardigd en voortdurend aan de actualiteit wordt aangepast. Ook België hanteert een eigen duikprotocol. Verder zijn zowel in Nederlandse als Belgische duikplaatsen de landelijke adviezen en aanbevelingen van kracht, zoals het houden van afstand en het, onder bepaalde omstandigheden, dragen van mondkapjes.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht