Finding Stuff. Een nieuw, inspirerend YouTubekanaal

Dit bericht is geplaatst op 29 oktober 2019
Finding Stuff. Een nieuw, inspirerend YouTubekanaal

Emile: "Dit is mijn bijdrage aan een schonere planeet.”

Filmmaker en duiker Emile Beuker (30) startte eind september 2019 het nieuwe YouTube kanaal, Finding Stuff. In zijn video’s neemt hij je mee in meren, grachten, rivieren en zeeën. Op zoek naar... all kinds of stuff. Zijn afleveringen gaan over verrassende duikstekken en nog verrassender vondsten. Bekijk hieronder de aflevering waarin hij twee kluizen vindt. 

Waarom ben je Finding Stuff begonnen, Emile?

"Het idee begon in de zomervakantie van 2018. Tijdens een vakantie op Curaçao zag ik erg veel plastic in de zee en dacht 'wat een zonde voor de natuur dat er zoveel plastic in het water belandt.' De gedachte om een YouTube kanaal te starten spookte al langer door mijn hoofd en sinds die vakantie heb ik het onderwerp gevonden, meren, plassen en rivieren vrijmaken van zwerfafval."

Hoe lang duik je al?

"Nog niet zo lang. Ik heb mijn PADI Open Water gehaald in december 2018 om dit kanaal te kunnen starten. De watertemperatuur was 4 graden en ik droeg een natpak, brrr...! Inmiddels mag ik mezelf bijna Master Scuba Diver noemen! In de tussentijd heb ik ook het videoformat geschreven. Dat is een soort blauwdruk hoe de video’s eruit komen te zien. Wat ik zelf heel tof vind is het dashboard waarmee je tijdens de video kunt zien hoe diep ik zit, wat de duiktijd is en hoeveel bar ik nog in mijn tank heb. Wat ik aan afval mee kan nemen, neem ik mee en gooi ik aan het einde van de duik weg. Dat is mijn bijdrage aan een schonere planeet."

Wat maakt je video's keer op keer interessant voor je kijkers?

"Het onverwachte! Je weet nooit wat ik ga vinden. Elke keer kom ik weer andere dingen tegen. Vaak vind ik spullen die mensen hebben verloren en die soms best wat geld waard zijn zoals telefoons of camera's. Heel af en toe wordt het ook bizar. Ik ben tijdens een van mijn duiken een aantal dode dieren in kooien tegengekomen. Dat was erg schrikken! Ik denk dat dat het meest bizarre is dat ik tot nu toe heb gevonden. Verder ben ik ook hele toffe dingen tegengekomen, zoals kluizen, lachgaspatronen, schoenen en nog veel meer!
 

Je beroep is filmmaker, wat doe je precies?

"Ik ben inderdaad freelance filmmaker. Ik word door bedrijven ingehuurd om video’s te maken voor interne en externe communicatie. Dat wordt dan op hun intranet of social media gepost, wat onwijs leuk en creatief werk is. Lekker energiegevend! YouTube geeft me nóg meer energie, want hier kan ik video’s voor maken waar ik als maker honderd procent achter sta. Ik bepaal zelf waar ik ga duiken, hoe de video’s eruit komen te zien en wat het script wordt. En als de kijkers dat ook nog eens leuk vinden, ja dat is gewoon fantastisch."

Je maakt je video's in het Engels, waar staat Finding Stuff over een jaar? 

"Ik heb geen idee. De video's zijn Engelstalig om zoveel mogelijk mensen te bereiken, maar je kunt Nederlandse ondertiteling aanzetten. Het kanaal is nu een hobby waar ik heel veel energie van krijg en ik merk dat ook de kijkers erg enthousiast zijn. Uiteindelijk hoop ik miljoenen mensen te mogen inspireren met het schoonmaken en schoon houden van onze planeet. Mijn bijdrage is natuurlijk beperkt maar samen kunnen we écht impact maken!" Vind je Finding Stuff inspirerend? Abonneer je gratis op Emile's You Tube kanaal om op de hoogte te blijven van zijn verrassende vondsten binnen en buiten Nederland! 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht