Nieuw parkeersysteem Stroombroek en Hilgelomeer

Dit bericht is geplaatst op 20 november 2015
Nieuw parkeersysteem Stroombroek en Hilgelomeer

Duik jij weleens in StroombroekHet huidige parkeersysteem wordt vervangen door een nieuw systeem, waarbij bezoekers bij vertrek parkeergeld betalen. Beheerder Leisurlands, voorheen RGV, wil hiermee files bij de ingaande slagboom in de toekomst voorkomen. De werkzaamheden zijn rond 21 november klaar. Eerder werd dit systeem ook al ingevoerd bij duikplaats 't Hilgelomeer.

Voorheen betaalden bezoekers van Stroombroek en 't Hilgelomeer bij aankomst het parkeergeld. Nu werkt het net andersom. Bij aankomst gaan de slagbomen automatisch open, terwijl je uit moet rijden met een kaart of parkeerpas van Leisurelands. Uitrijkaarten zijn te koop bij de automaten op de recreatieterreinen, waar uitsluitend met PIN betaald kan worden. Het nieuwe parkeersysteem is inmiddels succesvol ingevoerd op een groot aantal recreatiegebieden van Leisurelands, onder andere op Rhederlaag, Hilgelo en Slingeplas. Leisureland is ook beheerder van andere duikstekken, zoals de Groene Heuvels

Uitsluitend met PIN betalen 

Reden voor de invoering van de PIN betaalwijze is de reeks van vernielingen aan de betaalautomaten op andere recreatiegebieden, waarbij iedere keer slechts enkele euro’s worden buitgemaakt terwijl de schade duizenden euro’s betreft. Voor bezoekers met een parkeerpas van Leisurelands verandert weinig. Om het terrein te verlaten houdt je de parkeerpas eenvoudig voor de zuil bij de uitgaande slagboom.  

Meer over het nieuw parkeersysteem

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht