Nicky Dörfel is professioneel golfballenduiker in Nederland

Dit bericht is geplaatst op 31 augustus 2016
Nicky Dörfel is professioneel golfballenduiker in Nederland

31-08-2016. Metro startte vandaag met een nieuwe rubriek over mensen met uitzonderlijke beroepen. Deel 1 de golfballenduiker. Zijn naam is Nicky Dörfel, oprichter en eigenaar van Golfballennederland.nl. En ja hij doet het full time. Elke dag duikt hij onder bij 180 golfbanen in Nederland, België, Noord-Frankrijk en Duitsland om ze tweedehands via zijn winkel te verkopen.  

Het duiken naar golfballen gebeurt wel vaker, maar Nicky's Golfballennederland.nl is het eerste professionele bedrijf. Jaarlijks duikt hij miljoenen golfballen op. "Het is intensief werk," zegt hij, "en je moet echt wel weten waar je mee bezig bent. Je ziet de golfballen natuurlijk niet liggen, je moet ze op de tast uit het water halen." Hoe is hij ooit op het idee gekomen? Tijdens een vakantiebaantje op Golfbaan Landgoed, De Kurenpolder, vond Nicky honderden golfballen in het water en dat bracht hem op het idee om dit professioneel aan te pakken. Dat leidde in 2011 tot de oprichting van Golfballennederland.nl. 

Reinigen, sorteren en verzenden

Inmiddels heeft Nicky in België het recht verworven om op alle golfbanen te duiken in de waterhindernissen. In Nederland maken zo’n zeventig golfbanen gebruik van zijn diensten en ook in Noord-Frankrijk en Duitsland timmert hij aan de weg. De golfbanen ontvangen van Nicky 10 cent per opgedoken bal om in de clubkas te storten. Dat Nicky het druk heeft blijkt, mag duidelijk zijn. Vier dagen per week is hij onderweg om ballen op te duiken, de overige drie dagen gebruikt hij om de ballen een eerste reiniging te geven, daarna handmatig te sorteren en vervolgens intensief te reinigen. Daarna worden de ballen verzendklaar gemaakt.

Twingtig duizend ballen per dag

Per dag gaan er 15 tot 20 duizend ballen door zijn handen. Dat komt op weekbasis neer op 60 tot 80 duizend golfballen, die allemaal verwerkt moeten worden. Nicky heeft één vaste medewerker in dienst en werkt daarnaast samen met duikers die dit op freelance basis doen. Zijn vriendin neemt de logistiek, administratie en sales voor haar rekening. In een 390 vierkante meter grote loods worden de golfballen gesorteerd per merk en type en tot zeven meter hoog staan opgeslagen. Negentig procent wordt direct via de website aan particulieren verkocht met een 'laagste prijs garantie'. De overige tien procent vindt zijn weg naar de golfers via de reguliere golfshops. 

12-11-2015. Sportduiker verdient miljoenen aan golfballen

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht