Karpers, kleine visjes en een hoepelpark. Gasselterveld wordt steeds interessanter!

Dit bericht is geplaatst op 26 september 2023
Karpers, kleine visjes en een hoepelpark. Gasselterveld wordt steeds interessanter!

"De laatste tijd zien we veel kleine visjes, maar ook karpers."

Gasselterveld wordt steeds interessanter. Nadat VG Diving, onderdeel van Watersport Vertrouwen, vorig jaar een duikparcours bouwde in deze duikplaats, zijn er nu plannen voor een hoepelpark. Ook wordt steeds meer leven gespot. Duikersgids Support Team: VG Diving en Gerard Oynhausen. Elk jaar updates topduikplassen en nieuw ontdekte duiklocaties. Abonneer je nu. 

Duiken in Gasselterveld 

Gasselterveld ontwikkelt zich steeds meer tot een volwaardige duikstek. Er wordt dan ook steeds meer gedoken. Duik jij er ook? Log je duiken op Duikersgids en help de ontwikkelingen te monitoren. Sterke punten van Gasselterveld zijn het goede zicht, de diepte en de fantastische omgeving, die gedomineerd wordt door bossen en grote zandstranden. Een nadeel was altijd het ontbreken van leven, maar dat is verleden tijd. "De afgelopen jaren zagen we al steeds meer planten, kikkervisjes en salamanders," vertellen duikers van VG Diving. "De laatste tijd zijn daar scholen kleine visjes bijgekomen en in de ondiepe gedeelten aan de overzijde van de plas zijn karpers gezien. We vermoeden dat het om uitgezette vissen gaat die ondanks de hoge zuurgraad van het water toch weten te overleven."

Aanleg hoepelpark

Het hoepelpark, dat VG Diving volgend voorjaar gaat aanleggen, bestaat uit een aantal hoepels op verschillende diepten en is bedoeld voor het oefenen van het drijfvermogen. Gasselterveld is om tal van redenen ook een perfecte oefenlocatie. Waar het park komt te liggen en om hoeveel hoepels het gaat is nog niet bekend. Verder zijn er plannen om het duikplatform voor de instapplaats te vergroten, aangezien er veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het afzinken van alle objecten gebeurt overigens in nauw overleg met de beheerder van de plas, Staatsbosbeheer. Je kunt in Gasselterveld niet zomaar duiken. Je moet eerst een pasje aanvragen bij Staatsbosbeheer of bij de NNDF. Lees onze duikstekbeschrijving. Pasjes zijn ook verkrijgbaar via Watersport Vertrouwen

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht