Meer schitterende beelden van Arcen

Dit bericht is geplaatst op 24 september 2016
Meer schitterende beelden van Arcen

"Geen idee dat het onderwater zo mooi en helder was."

Arcen bevindt zich bij een camping. Het is een recreatieplas voor de campinggasten met een deel waar je niet mag zwemmen. Dit deel is het meest interessant. Eenmaal is er gedoken, toen zijn deze beelden gemaakt. De campingeigenaar is resoluut als we over duiken beginnen. Hij beantwoordt onze vragen maar is niet enthousiast te krijgen. Jammer. Bekijk video:

Waarom mag je in een deel van de plas niet zwemmen?
"Er is daar geen toezicht, daarom is er daar geen vergunning voor afgegeven. Dat willen we ook niet. We willen het veilig en overzichtelijk houden."

Een sportduiker duikt op eigen risico. Zet wat voorzieningen neer en we garanderen je heel wat extra gasten.
"Nee, wij willen die verantwoordelijkheid niet aangaan. Het is een tak van sport die we niet kennen en wij willen graag de veiligheid garanderen van iedereen die van ons terrein en van onze plas gebruik maakt."

En een samenwerking met een duikprofessional die jullie alle verantwoordelijkheden uit handen neemt?
"Nee, ook daar hebben we geen zin in. Er zal dan een vergunning aangevraagd moeten worden en we hebben geen zin om door die hele molen heen te gaan. Ik gun iedereen zijn duikhobby, maar helaas."

Jammer, het zou een mooie duikplaats worden. Heeft u de plas weleens onderwater gezien?
"Nee nog nooit. Ik heb inmiddels wel de beelden gezien en ik moet toegeven dat het erg mooi en ook helder is. Daar had ik echt geen idee van. Het spijt me dat ik jullie moet teleurstellen."

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht