Dit is waarom je altijd over deze dieren moet posten

Dit bericht is geplaatst op 10 juli 2020
Dit is waarom je altijd over deze dieren moet posten

Stoffige duik, mooie waarneming.

Op 15 juni 2020 zagen Gesiena Garms, Tally Norder en Hendri Knoop dit zeepaardje in de Oosterschelde. Ze maakten een stoffige duik maar de waarneming was er niet minder om. Heb jij al een zeepaardje gespot? Dit is waarom je altijd over deze bijzondere dieren moet posten! Video: Gesiena Garms. Bekijk video.

Duiken Oosterschelde

Duikvereniging Hydrofiel was voor deze bijzondere duik helemaal uit het verre Groningen naar Zeeland gekomen. Een duik met een zeepaardje is altijd gedenkwaardig, ongeacht de omgevingsfactoren. Ze genoten er enorm van maar hun duik heeft een veel grotere betekenis. Het Nationaal Park Oosterschelde is een van de grootste, beschermde natuurparken in Nederland. Toch wordt het vaak niet als zodanig bezien en behandeld omdat de schoonheid ervan onderwater ligt. Er wordt in de Oosterschelde volop gevist, gestroopt en gestort (staalslakken). Zeepaardjes zorgen ervoor dat de onschatbare ecologische waarde van dit gebied steeds hoger op de agenda kan komen.   

Ambassadeurs van Oosterschelde

Zeepaardjes zijn niet alleen de ambassadeurs van de Oosterschelde. Ook in de Grevelingen en het Veerse Meer worden ze steeds meer gezien. Waarom ambassadeurs? Omdat ze de verborgen waarde van Zeeland, die alleen voor duikers zichtbaar is, in één keer voor het voetlicht weten te brengen. Omdat ze de duiksport bij steeds meer Nederlanders en Belgen onder de aandacht brengen. Omdat ze duikers die al jaren niet meer duiken ertoe bewegen om hun duikpak weer aan te trekken. Omdat het de meest wonderlijke diersoort van de onderwaterwereld is. En ga zo maar door. Het is dus goed om zoveel mogelijk over zeepaardjes te posten. Tegelijkertijd moeten we alle duikers onderwijzen om met respect en kennis van zaken met zeepaardjes om te gaan. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht