Het autowrak van Dreischor

Dit bericht is geplaatst op 1 september 2019
Het autowrak van Dreischor

Na weken zoeken wisten Harald, Vincent, Jan en Thomas hem te vinden.

Het autowrak van Dreischor is gevonden. Verschillende leden van Duikersgids Support Team waren naar het wrak op zoek. Uiteindelijk wisten Harald den Houter, Vincent Croonenburg, Jan Edeling en Thomas Marcusse hem te vinden. Het wrak wordt spoedig op de Duikersgids kaart weergegeven. Duikersgids Support Team: Harald den Houter. Video: Harald den Houter. Bekijk video: 

Duiken Dreischor Frans Kokrif

Ligt er wel of niet een autowrak bij Dreischor Frans Kokrif? De discussie op Duikersgids Support Team duurde wekenlang voort en zo ook de geruchtenstroom. Eerst zou het een Volkswagen zijn, later werd gesproken van een kleine vrachtwagen die ooit van een boot zou zijn gevallen. Een ding is zeker, het wrak ligt er al langere tijd want het is volledig overwoekerd. Op de foto is een van de banden te zien. "Het wrak is onherkenbaar en ligt op zijn kop," vertelt Harald. "De achterbanden zijn nog intact, de voorbanden liggen eraf. Alleen de wielophanging is nog zichtbaar."

Locatie van het wrak

Wil je ook op zoek naar het autowrak van Dreischor? Het wrak wordt binnenkort op de Duikersgids kaart van Dreischor aangeven met hulp van Harald den Houter. Op zijn video geeft hij met teksten een beschrijving van het wrak. Ook maakt hij met zijn buddies een duidelijke kaart voor ons. Globaal ligt het wrak 20 meter uit de kant. Je duikt vanaf de steiger 5 tot 7 minuten recht vooruit. Vervolgens duik je 7 tot 10 minuten linksaf in noordwestelijke richting. Op weg naar het wrak komen de duikers nog wat oud sanitair en een metalen constructie tegen. De constructie is er weggezakt in het zand en deels weggevreten door het zoute water. Zie je deze voorwerpen liggen, dan ben je op de goede weg. 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht