Ken jij de mysterieuze heuvel van Dreischor?

Dit bericht is geplaatst op 2 september 2019
Ken jij de mysterieuze heuvel van Dreischor?

"In het mooiste deel van Dreischor wordt nauwelijks gedoken."

Slechts enkele duikers kennen het, de heuvel van Dreischor Frans Kokrif. Sommigen gaan er tevergeefs naar op zoek, maar de meesten hebben er nog nooit van gehoord. De heuvel van Dreischor is een schitterend rifachtig gebied op een grote heuvel, vol kleur en leven. Waar ligt het? En hoe is het om er te duiken? Harald den Houter en zijn buddies duiken er geregeld. Duikersgids Support Team: Harald den Houter.

Duiken Dreischor Frans Kokrif

Dreischor Frans Kokrif is met 796 logberichten een van de populairste duikstekken op Duikersgids. Toch valt er nog ontzettend veel te ontdekken. Het mooiste en meest ongerepte deel van deze duikstek is zelfs nauwelijks bekend. Het heet de heuvel, ofwel het rif, van Dreischor. Wat is het precies? En hoe is het om daar te duiken? "Het rif van Dreischor is een grote heuvel die oploopt van 14 tot 7 meter. Het is een bijzondere biotoop die afwijkt van de rest van Dreischor. De hele heuvel bestaat uit een kleurrijk rif vol met sponsen, oesters, anjelieren, kreeften en andere dieren. Het is ook behoorlijk groot, je kunt er makkelijk een hele duik op maken."

De schoonheid van de heuvel

Duiken op de heuvel van Dreischor is een aparte belevenis. Je stijgt langzaam langs de heuvel op en komt in een haast ongerepte omgeving terecht die direct opvalt door de kleurenpracht en het vele leven. Er zijn diverse redenen waarom de heuvel zo mooi is. Een daarvan is dat het gebied vrij ongerept is. Weinigen weten het te vinden waardoor er ook weinig op gedoken wordt. Daarnaast ligt het vrij hoog waardoor er veel zonlicht doordringt. Daardoor floreert het leven en heb je er ook meestal goed zicht. "Exact," vult Harald aan, "het is absoluut het mooiste gedeelte van de duikstek en toch wordt er nauwelijks gedoken. Eigenlijk is dat best zonde." Het spreekt vanzelf dat we dit gebied ook op de Duikersgids kaart gaan intekenen, evenals het pas ontdekte wrak van Dreischor en een aantal andere, nieuwe objecten?

Ligging van de heuvel 

Hoe kun je de heuvel van Dreischor vinden? Harald en zijn buddies tekenden het gebied exclusief voor ons in en gaven ons een exacte omschrijving. Veel duikers klagen de laatste tijd steen en been over de drukte op duikstekken. Daarom werpen we nog even een drempel op. Deel dit bericht en de facebookpagina van Duikersgids en plaats onder dit bericht 'gedeeld'. Wij checken je deelacties en vervolgens geven we je via pb een beschrijving. Binnenkort zullen we de route naar de heuvel in een vervolgbericht openbaar maken. We hopen dan ook de allereerste videobeelden van dit schitterende rif te kunnen tonen. Deel dit bericht en onze facebookpagina om direct de routebeschrijving naar de heuvel van Dreischor te ontvangen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht