Goed zicht in Plompe Toren. Genieten....!

Dit bericht is geplaatst op 13 juli 2021
Goed zicht in Plompe Toren. Genieten....!

Kreeften, noordzeekrabben, botervisjes, platvissen, anemonen.

De kenners weten het. Goed zicht in Plompe Toren betekent genieten! Rob en Margreet Dekker van Dive post Zoetermeer doken er op 13 juli 2021 met 3 meter zicht. "Wat je dan allemaal ziet!" aldus Rob, "het was een topduik! Vier weken geleden was het ook raak tijdens een duik van Arno Heuting. Video: Arno Heuting. Bekijk video:

Duiken Plompe Toren

De laatste tijd is het zicht bij Plompe Toren goed. In de laatste vier logberichten wordt twee keer 2 meter en twee keer 4 meter gelogd. Prima voor deze locatie. Plompe Toren is een toplocatie met een grote zandvlakte, een weelderige bodembekleding en een grote biodiversiteit. Je kunt het alleen niet zien omdat het zicht vaak minder dan 1 meter is. Op dagen zoals 13 juli 2021, met 3 meter zicht, is het een ander verhaal. Je weet niet waar je kijken moeten. Kreeften, noordzeekrabben, botervisjes, sepia’s, platvissen, spinkrabben, kokerwormen, tubularia, anemonen, anjelieren, brokkelsterren, zeedahlia’s, dodemansduim, je komt werkelijk van alles tegen. Vorig jaar rond deze tijd was het zicht in Plompe Toren ook erg goed en ook toen was het genieten. Het zicht liep toen zelfs op tot 5 meter

Ervaren duikers

Plompe Toren is ook een duikplaats waar je grote soorten kunt tegenkomen. Er leven hier kabeljauwen, steenbolken en grote kreeften. Wat maakt Plompe Toren nou zo bijzonder? De ligging. De stek ligt dicht bij de Oosterscheldekering waardoor je dus ook Noordzeeleven kunt tegenkomen. Helaas is Plompe niet geschikt voor elke duiker. Het is geen moeilijke duikplaats en toch vergt het de nodige duikervaring. De oever is recht en de dieptelijnen lopen tot op 30 meter evenwijdig aan de wal. Dat maakt een duik hier vrij eenvoudig. Weliswaar kan het hard stromen en in combinatie met de diepte en het meestal beperkte zicht is deze stek niet voor beginners. We zijn benieuwd hoe lang het zicht goed blijft. Log je bevindingen op Duikersgids.    

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht