Duikverbod dreigt voor Radioplas

Dit bericht is geplaatst op 8 juni 2015
Duikverbod dreigt voor Radioplas

08-06-2015. Er dreigt een duikverbod voor de Radioplas in Noord-Brabant. Er is een vergunning aangevraagd om van deze plas een commerciële karpervisvijver van te maken. Deze maand worden inspraakronden gehouden, eind dit jaar zou de plas gesloten kunnen worden. De Radioplas ligt ten noorden van Stevensbeek in de gemeente Sint Anthonis.

De vergunningaanvraag betreft een commerciële voorziening voor karpersvissers, met kampeermogelijkheden. Volgens de initiatiefnemers laat dit zich niet verhouden tot andere recreatiedoeleinden zoals zwemmen en vissen. Op dinsdag 9 juni vindt overleg plaats tussen belanghebbenden en de gemeente Sint Antonis. Daar zijn geen afgevaardigden van de duiksport bij aanwezig. Later deze maand vinden gesprekken plaats met de NOB en de plaatslijke duikverenigingen.

Belangrijke rol 
De Radioplassen is een gebied van vijftig hactare dat uit meerdere plassen bestaat. In de grootste plas wordt al jaren door een tiental duikverenigingen gedoken, waaronder duikvereniging Aquarius, Titanic, OSV Deurne, De Waterman en Scuba City. De Radioplas vervult lokaal een belangrijke rol als opleidingsplas, aangezien goede alternatieve duikplaatsen in de directe omgeving ontbreken.  

Meer over de Radioplas: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/radioplas

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht