Duikster onthoofd door plank van windsurfer

Dit bericht is geplaatst op 24 juli 2015
Duikster onthoofd door plank van windsurfer

24-07-2015. Voor de kust van het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria is een duikster onthoofd door de surfplank van een professionele windsurfer. De 41-jarige Zwitser die na het drama in tranen uitbarstte, zal niet strafrechtelijk vervolgd worden, zei een politiewoordvoerder. Volgens het onderzoek treft de man geen schuld bij het ongeval.

Het ongeluk gebeurde maandag al in Santa Lucía de Tirajana in het zuidoosten van het eiland. Het slachtoffer, een 31-jarige Russin die al jaren op Gran Canaria woont, was naar zeevruchten aan het duiken. Toen ze naar boven zwom, werd ze rond twintig meter voor de kust door de kiel van de surfplank aan de hals getroffen.

Op slag dood

De vrouw werd op tragische wijze onthoofd en was op slag dood. De Zwitser R.D., die volop trainde voor een nakend wereldkampioenschap, werd met een zenuwinzinking naar een ziekenhuis overgebracht. Burgemeester Dunia González sprak van een 'tragisch ongeval'. De duikster had geen signaalboei achtergelaten om haar positie kenbaar te maken. Het gaat om een van de zwaarste ongevallen van dergelijke aard in Santa Lucía, zei Gonzalez. De bewoners zijn diep getroffen. Op de plaats van het ongeval zijn er al erg veel waarschuwingsborden, maar overwogen wordt om de watersportbeoefenaars toch nog bewuster te maken voor mogelijke gevaren.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht